Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Väderstad oslavil 60. výročí

Zveřejněno: 29. 4. 2022

Väderstad oslavil 26. dubna 2022 své 60. narozeniny. Již 60 let je Väderstad hnací silou v rozvoji zemědělství a pomáhá zemědělcům po celém světě zjednodušit jejich práci a zlepšit jejich výsledky.

Väderstad oslavil 26. dubna 2022 své 60. narozeniny.

Vše začalo v roce 1962, kdy zemědělce Runeho Starka a jeho ženu Siv z vesnice Väderstad ve Švédsku velice otravovalo neustálé opravovaní stroje pro přípravu půdy vyrobeného ze dřeva, který měl malou životnost. Představoval si něco jiného, nové řešení, které by bylo odolné a vyrobené z oceli.

Tato vize navždy změnila zemědělství. O 60 let později už Rune Stark není mezi námi, ale jeho pokrokové myšlení a snaha o inovace rozhodně ano.

„Již 60 let je Väderstad stále významnějším výrobcem, který pomáhá “nakrmit” svět. Náš význam v průběhu času rostl s novými vynálezy, které jsme uvedli na trh a které zemědělcům pomáhají efektivněji vyrábět produkty, ale také s tím, jak se naše společnost rok od roku rozrůstala a oslovovala stále více zemědělců ve stále větším počtu zemí,“ říká Crister Stark, manažer inovací, který patří do druhé generace rodiny majitelů společnosti Väderstad.

V průběhu let Väderstad představil převratné inovace, jako je Väderstad Rapid, klasický jednochodý secí stroj, a Väderstad Carrier, který vytvořil zcela nový segment v oblasti zpracování půdy. V roce 2012 byl představen secí stroj Väderstad Tempo, který svou bezkonkurenční rychlostí a výkonem posunul přesné setí na zcela novou úroveň. Letošní novinkou je další revoluční stroj – Väderstad Proceed, technologický skok, který dokáže s milimetrovou přesností umístit osivo pšenice a řady dalších plodin.

„Jsme na globální cestě společně s našimi zákazníky, na cestě hledání nových způsobů práce na jejich polích a pěstování plodin, na cestě představování nových řešení, která dále zlepší jejich výsledky a učiní je ještě konkurenceschopnějšími. Jsme vděční, že si nás stále více zemědělců vybírá jako svého partnera pro zpracování půdy, setí a přesného setí. Každý den děláme vše pro to, abychom neustále plnili nebo překonávali jejich očekávání,“ říká Henrik Gilstring, generální ředitel společnosti Väderstad Group, který patří do třetí generace rodiny majitelů.

Autor: redakce Agroportal24h.cz
Foto: Väderstad

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.