Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Väderstad začne vyrábět nejširší kultivátor NZ Aggressive se záběrem 12,5 a 14,25 m

Zveřejněno: 30. 9. 2019

NZ Aggressive od švédského výrobce Väderstad míří k velkým zemědělským podnikům. Řada NZ Aggressive se rozrostla o dva nové největší modely s pracovním záběrem 12,5 a 14,25 m. Kromě velkého pracovního záběru také nabídne mnohá inovativní řešení.

Nejširší NZ Aggressive od švédského výrobce Väderstad

Väderstad NZ Aggressive s pracovním záběrem 12,5 a 14,25 m - pro vysokou plošnou výkonnost - již prošel testováním na mnoha trzích. Tyto agresivní kultivátory jsou schopny pracovat až do hloubky deseti centimetrů. NZ Aggressive se skládá ze šesti řad intenzivně vibrujících radliček AgrillaCobra s roztečí 7,5 cm. Díky vibracím dokážou upravit půdu do takové podoby, aby byl vytvořen homogenní záhon.

NZ Aggressive disponuje systémem ControlFunction, který umožňuje nastavovat pracovní hloubku podle půdních podmínek jednoduše z kabiny traktoru.

I u těchto pracovních záběrech je k dispozici přední smyk CrossBoard. Při použití smyku se zvyšuje všestrannost a snižuje počet přejezdů požadovaných na vytvoření seťového lůžka. Řada radliček CrossBoard s nově řešeným uchycením intenzivně vibruje a zlepšuje tím rozmělňování hrud. V zadní části NZ Aggressive jsou umístěny hřebenové brány pro zpětné urovnání půdy.

I přes pracovní záběr 12,5 a 14,25 m kultivátor NZ Aggressive díky pěti sekcím dokonale kopíruje terén. Přepravní šířka nepřesahuje 3,5 m.

Kultivační brány NZ Aggressive byly doposud dostupné v pracovních záběrech od 5 do 10 metrů. Dvě nové pracovní šířky se představí na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru.

Väderstad na veletrhu také představí secí stroj se systémem WideLining, který při setí vytváří kolejový řádek dostatečně široký pro budoucí provoz strojů se širokými pneumatikami.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Väderstad

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.