Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Valtra představila pátou generaci traktorů série A. Vylepšeno bylo vše kolem čelního nakladače

Zveřejněno: 3. 2. 2021

Populární modelová řada traktorů Valtra A, dvakrát oceněná jako Stroj roku v letech 2017 a 2019, jde do své páté generace. Traktory jsou nyní k dispozici s mnoha novými funkcemi, které reagují na požadavky zákazníků Valtry.

Modelová řada traktorů Valtra A nadále zahrnuje sedm modelů, přičemž všechny jsou k dispozici ve verzi GL – to znamená, že mají mechanickou převodovku

Valtra nedávno oslavila 75. výročí. Minulý rok byla představena pátá generace traktorů série G, nyní přichází pátá generace traktorů série A.

Přehled modelů
Přehled modelů

Modelová řada traktorů Valtra A nadále zahrnuje sedm modelů, přičemž všechny jsou k dispozici ve verzi GL – to znamená, že mají mechanickou převodovku. Nejprodávanější model s výkonem 105 a 115 koní je k dispozici také se čtyřstupňovou převodovkou Powershift.

Více než polovina traktorů série A je z výroby vybavena čelním nakladačem. Proto byla řada inovací navržena tak, aby práce s čelním nakladačem byla ještě jednodušší. Proto mají traktory převodovku Powershift a inovovanou loketní opěrku známou z modelů HiTech 4.

Převodovka Powershift a vylepšený motor

Od této chvíle budou tříválcové modely A75 – A95 k dispozici s převodovkou HiTech 2 s řazením pod zatížením. Výsledkem má být efektivnější práce v terénu a umožnění silničního provozu při nižších otáčkách motoru. Modely HiTech 2 mají 24 stupňů vpřed a 24 vzad. Všechny modely série A mohou být navíc vybaveny funkcí snižující nejnižší rychlost na přibližně 100 metrů za hodinu.

Interiér traktorů Valtra A
Interiér traktorů Valtra A

U čtyřválcových modelů byl výkon motoru zvýšen o pět koní. Všechny motory splňují emisní normu Stage V a nyní jsou kromě vstřikování SCR vybaveny filtrem pevných částic (DPF), bez recirkulace výfukových plynů (EGR). Otáčky a výkon motoru lze nyní ještě přesněji ovládat pomocí nového plynového pedálu. Prodloužen byl také servisní interval z 500 na 600 hodin.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Valtra

1) z podkladů Valtra

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.