Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Využití nosiče Holmer Terra Variant se rozšiřuje o rozmetadlo umělých hnojiv

Zveřejněno: 29. 4. 2019

Systémový nosič Holmer Terra Variant 585 může být nyní osazen rozmetadlem Bredal K165, které nabízí kapacitu 16 m³. Nástavba je výměnná a dokáže aplikovat vápno do záběru 16 metrů a minerální hnojivo do záběru 36 metrů.

Nástavba Bredal na podvozku Holmer Terra Variant

Nosiče Holmer Terra Variant už můžeme vidět s cisternovou nástavbou, nástavbou na přepravu okopanin, nástavbou sloužící jako zásobník k secímu stroji, nástavbou na rozmetání statkového hnoje a nástavbou na překládání komodit. Ve spolupráci se společnostmi Sieghart Jahr a Agroservice GmbH nově k tomuto výčtu Holmer připojuje ještě nástavbu na rozmetání umělých hnojiv a vápna, čímž se využití nosiče během roku ještě rozšiřuje. První takovou soupravu již provozuje zmíněná firma Sieghart Jahr od roku 2016, ale na podvozku nosiče Terra Variant 600.

Nástavba, respektive Holmer, uveze přibližně 12 až 13 tun vápna nebo až 20 tun hnojiva. Aplikace vápna je možná při pracovní rychlosti 15 až 18 km/h s dávkou 7 tun na hektar (pracovní záběr 12 m). Rozmetadlo se celé vyprázdní za 5 až 6 minut.

Souprava je vybavena systémem řízení Reichhardt a dotykovým terminálem Müller 1200, přes který lze ovládat i nástavbu. Za pomocí systémů ISO-Bus-TC, Section-Control a ISO-XML lze materiál precizně aplikovat podle map. Rozmetadlo se také automaticky vypne na hranicích pole a již zpracovaných plochách. Lze též nastavovat obě strany aplikace nezávisle na sobě. Volitelně může být rozmetací sestava vybavena systémem vážení.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička
Foto: Holmer

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.