Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Zodolněné a větší diskové brány pro největší aplikátory

Zveřejněno: 23. 10. 2018

Pro samojízdné aplikátory hnojiv, nyní kromě diskových bran Catros+ o záběru 5 a 6 metrů, Amazone rozšiřuje nabídku o větší modely Catros+ 7003 a 9003-2TX se záběrem 7, respektive 9 metrů.

Catros+ 8003-2TX.

Diskové brány Catros jsou pro použití k aplikátorům náležitě upraveny oproti standardní verzi za traktor. Balíček úprav zahrnuje lepší řešení ochrany kotoučů a ložisek při trvalém nasazení při aplikaci tekutého statkového hnojiva. To by mělo podle Amazone přispět ke zlepšení funkční a provozní bezpečnosti a prodloužení životnosti. K dispozici jsou například i další mazací body. Stejně jako u standardních bran Catros, jsou ložiska disků bezúdržbové. Elektrické centrální mazání je možné objednat, takže mazání stroje probíhá automaticky. Dále je k dispozici dodatečně vyztužený zadní válec 600.

Takto upravený Catros je možné vybavit rozdělovací hlavou Vogelsang-Dosimat nebo Exacut. Pro tyto dvě varianty existuje sada výstupních trubek před první řadou disků, takže je možné aplikovat hnojivo do hloubky od 3 až do 14 cm. Podle společnosti Amazone se má stroj přizpůsobit velmi dobře i v kopcovitém terénu.

Catros s těmito úpravami a značným pracovním záběrem je převážně určen pro poskytovatele služeb s velkým samojízdným aplikátorem.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Amazone

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.