Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Agroobchod otevřel prodejnu s náhradními díly a sortimentem zaměřeným pro zemědělce

Zveřejněno: 2. 6. 2023

V areálu společnosti Agroobchod Nové Strašecí, nacházejícím se v obci Stochov-Slovanka, byla dne 12.5. 2023 slavnostně otevřena nová prodejna s náhradními díly a dalším sortimentem pro zemědělce. Na ploše cca 120 m2 je pro zákazníky přichystáno více než 1 700 nových produktů od nářadí, ložisek, spojovacího materiálu, přes pracovní oděvy až po specializované náhradní díly pro zemědělskou techniku.

Slavnostní přestřižení pásky. Vlevo pan pan Tomáš Sedláček, jednatel společnosti Agroobchod, vpravo pan Christian Weiss, obchodní ředitel Kramp pro region střední a východní Evropy.

Hlavní činností rodinné společnosti Agroobchod Nové Strašecí je prodej a servis zemědělské techniky. Jedná se převážně o stroje skupiny AGCO (traktory Massey Ferguson a Valtra), závěsnou techniku Kverneland, manipulátory Merlo a přepravní techniku od tuzemské společnosti WTC Písečná. „Agroobchod se dlouhá léta věnoval prodeji a servisu zemědělské techniky a neměli jsme obchod s náhradními díly,“ prozradil pozvaným hostům při otevírání prodejny pan Tomáš Sedláček, jednatel společnosti.

Společnosti Agroobchod Nové Strašecí se zabývá prodejem a servis zemědělské techniky. Na snímku traktory Valtra.
Společnosti Agroobchod Nové Strašecí se zabývá prodejem a servis zemědělské techniky. Na snímku traktory Valtra.

Samotná prodejna Agroobchod Nové Strašecí nepřišla znenadání, ale je výsledkem postupného vývoje. Jedním z důležitých milníků bylo přestěhování firmy Agroobchod do areálu u obce Stochov-Slovanka. Další představuje příchod pana Tomáš Pokorného, který začal s prací na skladovém hospodářství (digitalizace skladu, čárové kódy). „Postupem času přišel (Tomáš Pokorný) s nápadem e-shopu. Takže e-shop se nám podařil díky jemu a díky jeho týmu, protože je to dneska už týmová práce,“ uvedl pan Sedláček. Dalším plánem bylo rozšířit sortiment a zde vstupuje do hry společnost Kramp. „Původně jsme měli v plánu jinou rekonstrukci,“ říká pan Sedláček a pokračuje: „do toho přišla společnost Kramp s nabídkou pomoci s vybudováním hezké prodejny.

Koncept „Powered by Kramp“

Společnost Kramp je rodinná firma s více než 70letou tradicí, která se zabývá distribucí náhradních dílů a příslušenství pro zemědělský průmysl. „Nyní máme kolem 3 000 zaměstnanců v celé Evropě a obrat více než 1 miliardu EUR,“ přiblížil ve své řeči hostům pan Christian Weiss, obchodní ředitel Kramp pro region střední a východní Evropy. Dodejme, že pod názvem „Powered by Kramp“ se skrývá koncept zaměřený na podporu růstu maloobchodního prodeje, v rámci kterého poskytuje Kramp obchodním partnerům služby od návrhu prodejních prostor, stavby regálů a vybavení prodejny až po marketingovou a zákaznickou podporu, zkrátka vše v jednom.

Pod názvem „Powered by Kramp“ se skrývá koncept zaměřený na podporu růstu maloobchodního prodeje.
Pod názvem „Powered by Kramp“ se skrývá koncept zaměřený na podporu růstu maloobchodního prodeje.

Celkem svým zákazníkům a dealerům nabízíme více než 550 000 položek,“ říká pan Christian Weiss a upřesňuje, že koncept funguje v celé řadě evropských států a v současnosti zahrnuje 11 velkých distribučních center a přes 370 prodejen. Každý měsíc se přitom do sítě přidávají noví partneři a právě otevřená prodejna je zatím největší v České republice. „S panem Sedláčkem jsme začali spolupracovat o mnoho let dříve, v roce 2009. Tedy prakticky od samého počátku působení (firmy Kramp v ČR, poznámka). Od té doby se spolupráce velice dobře rozvíjí a dnes je to myslím další velký krok dopředu,“ dodává pan Weiss.

Základní údaje:

  • Nově otevřenou prodejnu naleznete přímo v areálu firmy Agroobchod, který je přístupný ze silnice II/606 směr Stochov-Slovanka – Rynholec.

  • V současné době se jedná o zatím největší prodejnu konceptu „Powered by Kramp“. Zákazníci zde mohou vybírat ze zhruba 1 700 nových produktů.

  • Produkty z kamenné prodejny jsou též dostupné na e-shopu Agroobchodu

    .

Zákazníci, kteří se do prodejny vypraví, mohou vybírat ze zhruba 1700 nových produktů. Mezi ně patří spojovací materiál, ložiska, ruční nářadí, oblečení, náhradní díly pro zemědělskou techniku, nože a struny do sekaček, produkty pro chov zvířat, díly k řetězovým pilám a mnoho dalšího. Jedním z benefitů konceptu „Powered by Kramp“ je i rychlé obměňování sortimentu v závislosti na zájmu nakupujících.

Zákazníci si v prodejně mohou vybírat ze zhruba 1700 nových produktů.
Zákazníci si v prodejně mohou vybírat ze zhruba 1700 nových produktů.

Propojení prodejny s e-shopem

S novou prodejnou se samozřejmě rozšířil i sortiment nabízený společností Agroobchod. Produkty z kamenné prodejny jsou navíc již dostupné i prostřednictvím e-shopu Agroobchodu, kde si je zákazníci mohou zakoupit on-line a nechat doručit některou z přepravních společností. Díky e-shop si lze zároveň též rychle ověřit dostupnost zboží na prodejně.

Sortiment z kamenné prodejny je dostupný též prostřednictvím e-shopu (eshop.agroobchod.cz)
Sortiment z kamenné prodejny je dostupný též prostřednictvím e-shopu (eshop.agroobchod.cz)

Na závěr bychom chtěli i my za redakci časopisu Agroportal24h.cz poblahopřát společnosti Agroobchod Nové Strašecí k otevření krásného obchodu a všechny naše čtenáře zveme k jeho návštěvě. Více informací, včetně kontaktů, je k dispozici na www.agroobchod.cz.