Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Kramp, dodavatel náhradních dílů, má za sebou obtížný rok

Zveřejněno: 10. 6. 2019

Třebaže tržby v roce 2018 vzrostly o více než 4 %, bylo to méně, než se očekávalo. Čistý zisk se snížil o téměř 25 %. Kramp připisuje neuspokojivé výsledky horkému a suchému létu.

Kramp dodává náhradní díly.

Růst tržeb ze 4,1 % na 822 milionů EUR je nižší, než se očekávalo, uznává generální ředitel Eddie Perdok. Kramp je jedním z největších dodavatelů náhradních dílů do zemědělství. Přesto v tiskové zprávě hovoří o „velkém výsledku“. V loňském roce společnost Kramp převzala dvě firmy a investovala téměř 26 milionů eur, z toho 11,5 milionu do IT a elektronického obchodu.

Výsledky v běžném rozpočtovém roce jsou pozitivní. Společnost tvrdí, že má interní procesy v pořádku a doufá, že bude těžit z výhod investic do logistiky, elektronického obchodu, akvizic a partnerství s třetími stranami, které společnost Kramp učinila v posledních letech.

Kramp má uzavřená strategická partnerství například s výrobci jako jsou Agco (Fendt, Massey Ferguson a Valtra) a SDF (Deutz-Fahr, Lamborghini a Same). Nedávno bylo partnerství rozšířeno také u firmy John Deere.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kramp

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.