Dnes je 25.10. – svátek slaví Beáta

Överum se od CNH Industrial osamostatnil. Výroba, prodej a servis pluhů běží dál pod vlastní značkou

Zveřejněno: 5. 6. 2024

Společnost Överum Industries AB zahájila činnost jako samostatná společnost a zavázala se dodávat stávajícím i novým prodejcům pluhy a náhradní díly značek Överum a New Holland.

Pluh značky Överum.

Poté, co společnost CNH Industrial v dubnu 2023 prodala podnik s pluhy Överum investiční firmě se sídlem v Mnichově, působí nyní společnost pod novým názvem Överum Industries AB („Överum Industries“), která bude nadále vyrábět a dodávat pluhy a náhradní díly pro značky New Holland i Överum.

Společnost Överum je specializovaným výrobcem výkonných zemědělských strojů pro zpracování půdy. Pluhy Överum, známé svou inovativní konstrukcí a vysokou odolností, jsou ekologicky prospěšné pro půdu a zvyšují produktivitu pěstovaných plodin. Pluhy se vyznačují velkým pracovním záběrem a vynikající manévrovatelností, což zemědělcům výrazně snižuje provozní náklady. Díky nejmodernějším technologiím zaručují pluhy Överum prodlouženou životnost a minimalizují náklady na údržbu.

Změna vlastníka byla uzavřena v dubnu 2024. V současné době společnost Överum Industries dokončuje přechod od společnosti CNH Industrial NV. Jako nezávislá samostatná společnost bude Överum Industries AB nadále sídlit ve Švédsku a zachová si veškeré výrobní operace ve svém historickém závodě. Tento závazek zajišťuje zachování vysoké kvality značky.

Společnost Överum Industries AB se zavázala zajistit kontinuitu podnikání v oblasti pluhů Överum i New Holland prostřednictvím dohody o přechodu uzavřeném se společností CNH Industrial. Společnost Överum Industries bude dodávat pluhy New Holland nejméně po dobu jednoho roku, čímž bude zajištěna kontinuita výrobků. Náhradní díly pro obě značky budou i nadále dodávány prodejcům podle stávajících dohod se společnostmi CNH a Överum. To také znamená, že společnost Överum Industries AB bude podporovat celou dealerskou síť New Holland v oblasti pluhů a poprodejní péče. Kromě toho společnost Överum Industries urychlí investice do výzkumu a vývoje a bude neustále vyvíjet své výrobky s cílem zvýšit jejich účinnost, životnost a ekologickou udržitelnost.

Vedení a vize

Novým generálním ředitelem společnosti Överum Industries AB byl jmenován Stefano Scalarandis. Stefano, který má za sebou 10 let zkušeností ve vedoucích poradenských firmách a jako provozní ředitel středně velké výrobní společnosti, vyjádřil své nadšení z této nové příležitosti. Jeho cílem je vybudovat společnost Överum Industries jako plně samostatnou a udržitelnou firmu, která se zaměří na technologický vývoj pluhů a zkoumání dalších inovativních produktů pro zemědělský trh, a to vše při zachování historicky vysoké kvality společnosti Överum prostřednictvím jejích švédských provozů.

Allan Hansson byl jmenován vedoucím prodeje a marketingu společnosti Överum Industries AB. Allan má více než 25 let zkušeností na trhu s pluhy a dříve působil jako produktový manažer divize pluhů ve společnosti CNH Industrial. Vyjádřil své nadšení z nové funkce, kterou vnímá jako návrat ke svým kořenům, neboť byl zodpovědný za prodej ve společnosti Agrolux, druhé značky společnosti Överum Industries, kterou rovněž získal od CNH Industrial. Allan ujistil, že žádný prodejce, ať už Överum nebo New Holland, nezůstane během přechodu bez podpory. Jeho obchodní tým již pracuje na navázání produktivních vztahů se všemi prodejci a distributory.

Nové webové stránky a kontaktní informace

Společnost Överum Industries brzy spustí nové webové stránky, které budou poskytovat komplexní informace o společnosti a jejím dalším vývoji. Zatím je k dispozici předběžná verze domovské stránky na adrese www.overum-industries.com, kde lze nalézt kontaktní informace na obchodní zástupce a jejich příslušné geografické oblasti. Každý obchodní partner nebo zákazník, který má zájem o informace o nové společnosti, ať už obchodní nebo produktové, může kontaktovat obchodní tým společnosti Överum Industries a požádat o pomoc.

Společnost Överum Industries je nyní plně funkční a již pracuje na výrobě pro nadcházející sezónu 2024, čímž je zajištěna kontinuita značek pluhů Överum i New Holland. Pluhy New Holland se budou pod touto značkou vyrábět ještě nejméně rok. Po uplynutí této doby budou přeznačeny, ale společnost Överum Industries bude i nadále podporovat prodejce při prodeji jejich zásob a dlouhodobě poskytovat náhradní díly.

Pluhy Överum na český trh dodává společnost PEKASS a.s.