Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Po dvou dekádách přichází druhá generace pluhu Överum CX

Zveřejněno: 7. 3. 2018

Po 22 letech je představena nová generace pluhů Överum CX2, které inovují předchozí generaci CX z roku 1995.

V roce 1995 Överum představil pluh CX, který od té doby pomohl stanovit standard pro kvalitní orbu, aniž by vyžadoval velký výkon od stroje. Nyní je představena nová generace - Överum CX2, která nabízí řadu inovací.

Pluh Överum CX2 stále zůstává 3 až 5 radličným pluhem pro traktory o výkonu 160 koní. Navíc silnější a jednodušší konstrukce rámu nahrazuje předchozí konstrukci CX, která se osvědčila během 20 let. Nový rám je složen z hladké konstrukce z vysokopevnostní oceli. Konstrukce je o 40 % silnější. Snižuje hmotnost pluhu a zvyšuje pevnost a odolnost. Na rámu najdete minimum svárů a všechny komponenty jsou přišroubovány robustními šrouby, tím vznikla jednoduchá a velmi silná konstrukce rámu. Nový pluh je i velmi flexibilní.  TIP: Jak nacpat záběr 30 metrů do silniční šířky 5 metrů? Revoluční skládání to dokáže

Posuvná šířka je nastavitelná v pěti krocích od 14 do 22 palců (35-55 centimetrů), oproti předchozím třem krokům od 14 do 18 palců. Větší pluhy CX2 mohou být vybaveny novým hydraulickým válcem, který automaticky otáčí pluh. K dispozici jsou také nejrůznější druhy orebních těles. Některé modely pluhů lze navíc dodatečně prodloužit.

Nové pluhy Överum CX2 se začnou vyrábět od přelomu roku 2018. Budou se vyrábět v továrně Överum, která se nachází ve městě Småland ve Švédsku. Od roku 1850 se zde vyrábějí pluhy.

Autor: Milan Jedlička

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.