VF TractorMaster Hybrid. Inteligentní pneumatika určená pro silnice, tvrdé i měkké půdy
Dnes je 28.9.

AgroShow v Jakubovicích se povedla. Traktory přilákaly davy návštěvníků

Zveřejněno: 27. 9. 2024

7. září 2024 se v Jakubovicích u Lanškrouna uskutečnil první ročník AgroShow pořádaný společností Bárny agro s.r.o., místního prodejce zemědělské techniky. Akce se zúčastnily stovky návštěvníků, kteří neváhali přijet i ze vzdálených koutů kraje. Mnozí z nich přijeli po vlastní ose s traktorem, aby se na místě zúčastnili nejrůznějších soutěží.

Traktory přilákaly davy návštěvníků.

Řev motorů a motůrků, pach spálené nafty, benzínu a oleje a stovky spokojených diváků a závodníků. Tak vypadala sobota v Jakubovicích u Lanškrouna. Konal se tady první ročník akce AgroShow, jež zahrnovala výstavu zemědělské techniky a soutěže s traktory.

Zábava po celý den

Na louku nedaleko sídla společnosti Bárny Agro se během dopoledne sjely desítky strojů – traktory, malotraktory, zahradní traktůrky, podomácku vyrobené stroje, sklízecí mlátičky, frézy a mnoho dalšího. Největší zastoupení měly traktory tuzemské výroby z minulého století, avšak nechyběly ani nejmodernější stroje. Dokonce přijely i dvě sklízecí mlátičky Fortschritt, dnes již raritním kouskem byl i sovětský pásový traktor DT-75 ze 60. let 20. století. Téměř celý den mohli diváci hlasovat v anketě o nejhezčí traktory dne.

MISS traktor si odvezl majitel Zetoru 25A.
MISS traktor si odvezl majitel Zetoru 25A.

V poledne se zájemci zúčastnili spanilé jízdy obcí. Ten, kdo přijel s vlastním strojem, ať už moderním, historickým nebo podomácku vyrobeným, se mohl zúčastnit soutěže MISS TRAKTOR. Odpolední program byl vyhrazen pro soutěžní disciplíny s traktorem orientované na šikovnost obsluh strojů. Pořadatelé nezapomněli ani na nejmenší návštěvníky, pro něž přichystali celou řadu soutěží na celý den. Skákací hrad nebo simulátor dojení krávy. Divácky atraktivní bylo sledovat řezbáře s motorovou pilou tvořícího ze dřeva zvířata. Samozřejmě nechybělo dobré jídlo a pití. Po celý den hrála živá kapela. Závěr dne patřil vyhodnocení soutěží a tomboly s hodnotnými cenami. Absolutním vítězem MISS TRAKTOR se stal Zetor 25A v perfektním stavu.

Výstava moderní zemědělské techniky

Společnost Bárny Agro se zabývá dovozem, prodejem, exportem a servisem komunální a zemědělské techniky. Jejich služeb využívají jak tuzemští, tak zahraniční zákazníci. Vybírat mohou ze širokého sortimentu sklizňové techniky, techniky na zpracování půdy a setí, ochranu rostlin, sklizeň píce, traktorů a nakladačů. Z komunální techniky jsou to pak nejrůznější špalíkovače, sypače a sněžné pluhy, z techniky do lesa traktorové navijáky a štípačky dřeva. Ke všem strojům poskytuje Bárny Agro profesionální servis včetně dodávek veškerých náhradních dílů.

Na AgroShow společnost prezentovala techniku na zpracování půdy a setí firmy Strumyk a Agro-Masz.
Na AgroShow společnost prezentovala techniku na zpracování půdy a setí firmy Strumyk a Agro-Masz.

Na AgroShow společnost prezentovala techniku na zpracování půdy a setí firmy Strumyk a Agro-Masz, v jejímž sortimentu se nachází široká škála strojů s různým provedením pracovních záběrů. Z diskových podmítačů jsou v nabídce malé, kompaktní, těžké, lehké, polonesené a viniční verze. Nechybí ani výběr z kombinátorů, kompaktorů, radličkových podmítačů, válců a lučních bran. Secí stroje zastupuje kromě páskového modelu také univerzální bodkový nebo diskový model s mechanickým nebo elektronickým zakládáním kolejových řádků. V oblasti pluhů jsou nabízeny jednostranné a otočné pluhy s různým počtem radlic. Techniku na sklizeň pícnin prezentovaly stroje tuzemského výrobce ROZMITAL. V kategorii malotraktorů Bárny Agro vystavil stroje značek Kubota a John Deere. Zájemci o manipulační techniku prohlédli stroje nakladače Schmidt a širokou škálu příslušenství. Jeden z prodejních partnerů firmy Bárny Agro vystavil i velkoobjemový traktorový návěs s výtlačným čelem firmy JASTECH model MEGA 33.