Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Český DAKR vyrobil 1000. stavebnicový traktor DAKR Panter FD5

Zveřejněno: 16. 11. 2022

„A je to tady. 26. říjen 2022 je ten den, kdy traktor DAKR Panter FD5 s výrobním číslem 1000 opustil výrobu. Novému majiteli přejeme bezstarostný provoz a spoustu pohodových motohodin,“ uvedla firma DAKR na svých stránkách.

Jubilejní malotraktor DAKR Panter FD5 s výrobním číslem 1000.

Pokud potřebujete výkonného pomocníka, který orá i seče, pak by pro vás traktor DAKR Panter FD5 mohl být tou správnou volbou. Při práci s tímto strojem se vezete a díky tomu ušetříte v porovnání s ručně vedenou technikou mnoho sil. Pro pohon traktoru DAKR Pantera FD5 je použitý 4taktní motor Briggs&Strratton Powerbuilt Series 4145, jenž disponuje maximálním výkonem 15,5 koní. O optimální využití tohoto výkonu se stará hydrostatická převodovka, díky které potenciál motoru beze zbytku využijete a pojezdovou rychlost si upravíte podle aktuálních možností. Chcete-li "přeřadit", máte možnost plynulého nastavení rychlosti v rozmezí 0 – 10 km/hod vpřed i vzad. Stavebnicový traktor DAKR Panter FD5 je díky své kompaktní velikosti, vysoké stabilitě a minimálním nárokům na údržbu určený pro široké spektrum uživatelů. Jeho snadné ovládání oceníte při práci na svých zahradách, vinohradech, údržbě zelených ploch i v komunálním sektoru.

K traktoru DAKR Panter FD5 připojíte pluh, brány, vyorávací radlici, valník, ale také veškeré příslušenství, které již DAKR vyrábí pro stavebnici Panter. Jde o dvoubunovou sekačku, diskovou žací lištu, pásový obraceč píce, cepákový mulčovač, zametací kartáč a různé další příslušenství. Výhodou této zcela nové výrobkové řady je, že lze použít současné pracovní adaptéry stavebnice Panter. Pro polní práce zase můžete použít nastavovací tělesa, pluhy, radlice, brány a kypřiče, které jste používali u jednoosých malotraktorů.

DAKR také vyrábí sekačky DAKR Proton, stavebnice DAKR Tekton, DAKR Triton a rozmetadla soli.

O rodinné firmě DAKR

DAKR je česká rodinná strojírenská firma, která vznikla v roce 1990. Dnes zaměstnává 100 zaměstnanců. „Nejvíc strojů prodáváme v České republice, ale důležité jsou pro nás i exporty především do Anglie, na Slovensko, do Maďarska, Německa, Francie a Polska. Vyvážíme ale i do celé řady jiných zemí v Evropě, Americe a Africe,“ uvádí firma na svých stránkách.