Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Na ANIMAL TECH v Brně se chystá více než stovka vystavovatelů

Zveřejněno: 23. 2. 2023

Více než sto vystavovatelů, národní šampionáty skotu, nové technologie v živočišné výrobě, myslivecká přehlídka. To jsou ve zkratce veletrhy ANIMAL TECH, Národní výstava hospodářských zvířat a Národní výstava myslivosti, které se uskuteční od 22. do 26. dubna na brněnském výstavišti.

Na ANIMAL TECH se chystá více než stovka vystavovatelů.

Velkými událostmi letošního ročníku ANIMAL TECH a Národní výstavy hospodářských zvířat jsou Národní šampionát českého strakatého skotu, který se v Brně koná poprvé, světové setkání chovatelů plemene charolais World Charolais Technical Congress a oslavy stého výročí vzniku Českomoravské myslivecké jednoty.

Pavilony P a F a přilehlé volné plochy, kde se uskuteční veletrh ANIMAL TECH a Národní výstava hospodářských zvířat se rychle plní. Vystavovat budou společnosti, jako jsou Agrovo, Bauer Technics, BD Tech, Cime, CRV Czech Republic, De Heus, Farmtec, Kovobel, Merkanta, Mikrop Čebín, Ronchem, STROM Praha a další.

Základem doprovodného programu jsou národní šampionáty, soutěžní a chovatelské přehlídky vystavených hospodářských zvířat. Návštěvníky čekají národní šampionáty plemen masného skotu, národní šampionát holštýnského skotu, národní šampionáty plemen jersey a brown swiss a nově národní šampionát českého strakatého skotu. Chystá se také soutěžní přehlídka normandského skotu, přehlídky prasat, ovcí a koz a chovatelské přehlídky koní.

Na Národní výstavu hospodářských zvířat 2023 v Brně je navázáno světové setkání chovatelů plemene charolais World Charolais Technical Congress. Aktuálně jsou přihlášeni účastníci z Austrálie, Estonska, Francie, Irska, Kanady, Maďarska, Mexika, Nového Zélandu, Švédska, USA a Velké Británie. Mezi hosty bude i prezident francouzské plemenné knihy (Herd-Book Charolais), Sébastien Cluzel, který se v neděli 23. 4. 2023 ujme i role rozhodčího charolaiského šampionátu.

Pavilon F bude tradičně patřit koním. Chovatelé přivezou přes 140 koní od nejmenších minihorse, přes Shagya araby, americké koně, teplokrevníky, až po chladnokrevníky. Koně se návštěvníkům představí také na přehlídkách, v soutěžích, workshopech a dynamických ukázkách. Program bude na třech předvadištích a v neděli bude hostem herečka Míša Kuklová.

Informace o aktuální legislativě a dalších aspektech týkajících se praktických veterinárních lékařů a chovatelů nabídne v úterý 25. 4. 2023 Veterinární kongres pro praxi. Akci pořádá Výzkumný ústav veterinárního lékařství a Výzkumný ústav živočišné výroby, který zajistí špičkové odborníky z oboru.