Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Závod FPT Industrial v Turíně vyrobil dvoumiliontý motor NEF

Zveřejněno: 29. 10. 2022

Nedávno sjel z výrobní linky závodu FPT Industrial v italském Turíně dvoumiliontý motor NEF. Řada NEF byla uvedena na trh v roce 2000.

Závod FPT Industrial v Turíně vyrobil dvoumiliontý motor NEF.

Řada motorů FPT NEF zahrnuje širokou škálu motorů v různém provedení: čtyř až šestiválcové naftové motory včetně motorů na zemní plyn. Motory mají zdvihový objem od 3,9 do 6,7 l a výkon 62 až 570 koní. K dispozici je přibližně 1 800 různých verzí.

Díky vrozené schopnosti společnosti FPT Industrial přizpůsobovat své výrobky potřebám zákazníků se motory řady NEF staly preferovanou volbou ve všech hlavních průmyslových aplikacích, jako je zemědělství, stavební stroje, silniční vozidla, lodní doprava a výroba energie. Motory řady NEF, které jsou celosvětově velmi úspěšnou koncepcí pohonu, se vyrábějí také v závodech společnosti FPT Industrial v brazilském Sete Lagoas a argentinské Cordobě.

Kromě řady motorů FPT NEF se v turínském závodě společnosti FPT Industrial vyrábějí lehké motory pro silniční i terénní aplikace a také převodovky a přední/zadní nápravy pro lehká, střední a těžká vozidla. Tento závod představuje skutečné centrum pro výrobu dieselových motorů i motorů na zemní plyn.