AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Amazone uvádí na trh nové nesené otočné pluhy Cayros

Zveřejněno: 3. 12. 2016

Akvizicí továrny na pluhy Vogel & Noot společnost Amazone rozšířila svoji nabídku pluhů. Nové modely nesených, otočných pluhů Cayros, v klasické zeleno-oranžové barvě, jsou právě představovány na světových výstavách.

Amazone

Takto rozšířila firma Amazone již existující Cayron o 5 dalších modelových řad nesených, otočných pluhů v různých velikostech a provedeních. Nejmenší model Cayros M obsahuje tří a čtyř radličné pluhy pro traktory do 120 koní. Pluhy Cayros M mají světlou výšku rámu 78 cm a vzdálenost radlic 95 a 102 cm. Rozměry rámu jsou 120 x 100 x 8 mm a čep otáčení má průměr 80 mm, u modelů s plynulým nastavením šířky záběru a hydraulickým jištěním dokonce 90 mm.

Silnější stavební prvky mají řady Cayros XM pro traktory do 140 koní, XMS do 200 koní a XS série pro traktory do 260 koní. Vrcholný model Cayros XS PRO se vzdáleností radlic až do 105 cm a světlostí rámu až 90 cm. Tyto pluhy mají rám  200 x 150 x 10 mm a průměr otočného čepu 120 cm. Tato série nabízí tři typy od čtyř až do šesti radlic pro traktory do 380 koní. Jsou speciálně určeny pro nejvyšší výkony na velkých výměrách nebo do služeb.

Všechny série nabízí široký sortiment příslušenství, to znamená že všechny nové pluhy mohou být vybaveny mechanickým nebo hydraulickým nastavením záběru. Jištění proti kamenům může být mechanické, poloautomatické nebo plně automatické. Amazone dále nabízí pět různých typů radlic včetně prutových.

Prvkem zvlášť vysoké kvality pluhů Cayros je speciální tepelná úprava odhrnovaček s ©plus tvrzením. Tato speciální úprava zajištuje prodlouženou životnost, vysokou odolnost, nižší potřebu tažné síly a tím i nižší spotřebu PHM.

Firma Amazone rozšířila dosavadní program již existujících otočných pluhů Cayron o 5 dalších modelových řad v různých velikostech a provedeních.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Amazone

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.