50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Facelift pro Primus a Albatros

Zveřejněno: 11. 7. 2017

Nedávné inovace techniky Lemken se dotkly i populárních tažených postřikovačů řady Primus a Albatros. Postřikovače mají modernější vzhled, lepší technické vybavení a zlepšila se i jejich obsluha. Menší Primus pro profesionální farmáře je kompletně přepracován jak uvnitř, tak zvenčí.

Lemken

K dispozici je nový terminál. Uvnitř kabiny využívá Lemken intuitivní grafické uživatelské rozhraní již v základním CCI-50 terminálu. Přijímač DGPS lze navíc rozšířit o funkci automatického ovládání sekcí ramen. Série 12 řady Primus a Albatros jsou již z výroby ISOBUS kompatibilní.

Již v základní verzi disponuje Primus cirkulačním potrubím, které zajistí ihned po aktivaci postřiku homogenní aplikaci po celé šířce ramen. Čisticí postupy lze pohodlně ovládat z kabiny, což je šetrné k životnímu prostředí. Dalším detailem je zvětšená nádrž na čistou vodu, která má nyní objem 320 litrů.

Nové tažené postřikovače jsou k dispozici od července 2017. Primus disponuje šířkou ramen 15 až 30 metrů a objemem nádrže 2400 až 4400 litrů. Albatros pak šířkou ramen 15 až 39 metrů a objemem nádrže 4000 až 6200 litrů.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Lemken

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.