Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Jaké pneumatiky představil Mitas na veletrhu SIMA 2022?

Zveřejněno: 13. 1. 2023

Paříž se od 6. do 10. listopadu stala hlavním městem evropského zemědělství, kde se konala jedna z nejvýznamnějších zemědělských akcí v Evropě – SIMA. Na stánku D065 v hale 7 představila společnost Mitas své špičkové zemědělské radiální pneumatiky vyvinuté pro moderní zemědělské stroje, které pomáhají zemědělcům v jejich každodenní práci. Kromě toho byla pro návštěvníky k dispozici strhující 3D hra Mitas.

Pneumatika VF Mitas je HC 1000 pro samojízdné postřikovače.

Mitas představil dvě radiální pneumatiky s konstrukcí Very High Flexion (VF), která umožňuje nižší tlak v pneumatikách, čímž zajišťuje velkou trakční účinnost a snižuje utužení půdy.

Pneumatika Mitas HC 3000 R, vyvinutá pro sklizňové stroje a další těžkou zemědělskou techniku, má vylepšený dezén, který snižuje prokluzování pneumatiky a zároveň snižuje spotřebu paliva. Díky zaoblené ramenní části a velké stopě poskytuje tato pneumatika vynikající ochranu půdy.

Druhou pneumatikou Mitas VF je HC 1000 pro samojízdné postřikovače. Ta díky své maximální rychlosti 65 km/h poskytuje dobrý výkon jak na poli, tak na silnici. Díky optimalizované konstrukci běhounu a tepelně odolné směsi má pneumatika velkou odolnost i při vysoké rychlosti.

Jako zástupce univerzálních pneumatik pro celoroční použití mohli návštěvníci obdivovat pneumatiku Mitas HCM (High Capacity Municipal) určenou pro komunální služby a činnosti spojené s manipulací s nákladem. Jedinečný dezén a konstrukce s ocelovými pásy dodávají pneumatice HCM mimořádnou odolnost s dlouhou životností a díky tomu je pneumatika vhodná do všech terénů a poskytuje skvělou trakci i v zasněžených, blátivých a mokrých podmínkách.