TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Lemken prodává nejvíce techniku na zpracování půdy a setí

Zveřejněno: 25. 2. 2019

Jsou to právě pluhy, talířové brány a kultivátory, které jdou nejvíce na odbyt. Je to zřejmé ze zveřejněných hospodářských výsledků německého výrobce Lemken.

Jeden z největších diskových podmítačů od Lemkenu.

Alpský výrobce strojů na zpracování půdy, setí a ochranu rostlin pokračuje v růstu. Přesně tak, jak společnost předpovídala. Obrat za uplynulý rok činil 380 milionů eur, což odpovídá růstu o 6 %. Podíl vývozu zůstává nezměněn - na úrovni 77 %. Daří se prodávat všechny druhy techniky, nejvíce se ale daří pluhům a krátkým kotoučovým branám.

Nejsilnější pozici má Lemken v Německu, kde se tržby zvýšily o 8 %. Dobré výsledky jsou také v Beneluxu, Španělsku a Itálii, stejně jako ve Velké Británii. Významnými vývozními trhy jsou také Kanada a Spojené státy. Výrobní závod v Indii je po šesti letech velmi úspěšný a prodeje pluhů s dvojicí radlic se zdvojnásobily. Rusko bylo druhým největším exportním trhem společnosti Lemken v roce 2018, ačkoli tam očekávané cíle prodejů nebyly splněny.

Lemken minulý rok oznámil, že převezme výrobce zemědělské techniky Steketee. Lemken si od toho slibuje hlavně získání technologií na vylepšení svých strojů, jako jsou například postřikovače.

Společnost Lemken investovala 8,5 milionů eur na rozšíření a modernizaci závodů. Na konci roku bylo zaměstnáno celkem 1 635 zaměstnanců, což je o 165 více než v předchozím roce. Zaměstnanci přibyli hlavně ze společnosti Steketee.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Lemken

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.