Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Lemken zažívá dvojciferný růst. V Česku dosáhl dobrých výsledků a fabriku chce i v Rusku

Zveřejněno: 7. 3. 2018

Globální podnikatelské prostředí pro zemědělské stroje se zotavilo. V roce 2017 stoupl společnosti LEMKEN celkový prodej na 360 milionů eur, což představuje nárůst o 11 % oproti předchozímu roku. Prodej byl zvláště dobrý ve východní Evropě. Podíl vývozu je v současné době 77 procent.

Nárůst se týká téměř všech zemí. Převážně lepší ceny obilí a mléka dávají zemědělcům investiční náladu. Poptávka byla obzvláště vysoká na Ukrajině a Rusku. Prodej na zámořských trzích Kanady a USA také rostl dvojciferným tempem. Společnost LEMKEN rovněž dosáhla dobrých prodejních výsledků v České republice, Maďarsku a Polsku.

Prakticky se dobře prodávaly všechny druhy strojů. Sázkou na jistotu jsou pluhy a krátké diskové brány. Úspěšné byly i secí stroje, kultivátory a postřikovače.

Na konci roku společnost LEMKEN zaměstnávala celkem 1 470 lidí. Jedná se o nový rekord a důkaz, že počet zaměstnanců se každoročně zvyšuje.

Výhled na rok 2018 je také pozitivní. Ve východní Evropě, zejména v Rusku, lze nadále předpokládat obrovskou poptávku po moderních zemědělských technologiích. Proto společnost LEMKEN zkoumá možnosti výroby na místě.

Autor: Milan Jedlička

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.