Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Mitas na výstavě EIMA s aplikací pro chytré telefony a širokým portfoliem zemědělských pneumatik

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Mitas, člen skupiny Trelleborg, na výstavě EIMA v italské Bologni od 9. do 13. listopadu předvede nejvyspělejší produkty ze svého portfolia zemědělských plášťů. Zastoupeny budou flotační pláště Agriterra, VF HC 2000 pro výkonné traktory, pláště pro municipální využití i výkonné traktorové pneumatiky. Prezentaci výrobků Mitas návštěvníci naleznou na stánku A1 v hale 14.

Mitas

Pavel Kott, produktový manažer pro zemědělské pláště Mitas, uvedl: „Jedním z taháků naší prezentace na výstavě EIMA bude flotační plášť Agriterra, který je navržen tak, aby vyhověl specifickým potřebám farmářů. Flotační pneumatiky jim zajistí lepší výnosy, a navíc méně zhutňují půdu.“

Plášť Agriterra s ocelovým nárazníkem

Mezi největší výhody plášťů Agriterra patří ekonomický provoz s pozitivním vlivem na nižší spotřebu pohonných hmot. Ocelové nárazníky zabezpečují stabilitu při rychlostech přesahujících 30 km/h a zvyšují odolnost proti průrazu. Pneumatiky Agriterra mají díky otevřené ramenní oblasti dezénu lepší samočisticí vlastnosti. Optimálně navržený dezén pláště Agriterra zajišťuje o 11 % větší plochu styku dezénu než prémiový konkurent, a dokonce o 22 % větší než konkurent s trakčním typem dezénu. Tyto a další výsledky vyplývají ze zkoušek, které provedl Výzkumný ústav zemědělské techniky.

Kott dodal: “Vyrábíme zemědělské pláště, které jsou navrhovány tak, aby reagovaly na potřeby zemědělců, ale našim cílem je nabízet i další služby, které mohou farmářům zjednodušit práci. Proto jsme vyvinuli aplikaci pro mobilní telefony, která jim usnadní správné nastavení tlaku v zemědělských pláštích.”

Aplikace nazvaná „Huštění pneu Mitas“ farmářům pomáhá nastavit správný tlak v zemědělských pneumatikách a může tak výrazně napomoci k zefektivnění jejich práce. Uživatelé jednoduše ze seznamu vyberou rozměr pláště, který používají, nastaví rychlost a nosnost, a ihned na místě díky aplikaci Mitas vědí, jaké je správné huštění. Více informací o aplikaci bude zveřejněno v následujících dnech.

Mitas VF HC 2000 pro výkonné traktory

Pláště Very High Flexion (VF) HC 2000 jsou určeny pro výkonné traktory. Mitas v současné době nabízí celkem čtyři rozměry plášťů VF HC 2000 a plánuje další rozšiřování. Hlavní předností plášťů VF je zachování konstantního tlaku v pneumatice při jakékoliv rychlosti. Zvláštností pneumatik Mitas VF je vysoce pružná bočnice, která zanechává vetší otisk, a působí tak menší tlak na půdu. Na svém stánku číslo A1 v hale 14 Mitas vystaví plášť VF 710/70R42 HC2000.

Všestranná traktorová pneumatika HC 70

Mitas HC 70 představuje nový přístup k řadě plášťů s profilovým číslem 70 a přináší do tohoto segmentu velice výkonnou pneumatiku vyvinutou pro traktory o výkonu do 180 hp. Pláště HC 70 mají zvýšenou nosnost, jsou šetrné k půdě a mohou se pochlubit velmi dobrými jízdními vlastnostmi. Mitas HC 70 je velice adaptabilní, a proto je vhodná pro širokou škálu použití v různých podmínkách. Na výstavě EIMA bude k vidění plášť Mitas 480/70R34 HC70.               

Mitas HCM pro komunální použití

Pláště Mitas HCM (High Capacity Municipal) jsou určeny pro techniku používanou například v městských službách. Jsou to univerzální pneumatiky, které naleznou uplatnění na široké škále strojů, ale také při provozu v různorodém terénu. Pneumatiky Mitas HCM mají unikátní kaskádovitý tvar dezénových bloků, které zajišťují lepší trakci za mokra, ale i ve sněhu a v bahně, a zároveň přispívají k vynikajícím samočisticím vlastnostem. Mitas v současné době nabízí pět rozměrů plášťů HCM, a to 400/80R28, 440/80R24, 440/80R28, 480/80R38 a novinku 540/80R38, která bude k vidění na výstavě EIMA.

Autor: Mitas
Foto: Mitas

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.