Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Pneumatiky Trelleborg vedou zemědělce k novým hranicím udržitelného zemědělství

Zveřejněno: 6. 2. 2024

Trelleborg tires, světový lídr v oblasti zemědělských pneumatik, využil veletrhu Agritechnica 2023 k představení svého nejnovějšího a nejudržitelnějšího produktu, pneumatiky TM1 ECO POWER, a široké škály inovativních řešení pneumatik určených k dalšímu posílení udržitelnosti v zemědělství.

Pneumatiky Trelleborg na veletrhu Agritechnica 2023.

Gianluca Abbati živě uvedl premiéru pneumatiky Trelleborg TM1 ECO POWER. Viceprezident pro technologie a inovace tak připravil půdu pro novou éru technologie pneumatik s novou a nejudržitelnější pneumatikou Trelleborg. Podle Gianlucy Abbatiho: „Srovnávací testy výkonnosti s prémiovými zemědělskými pneumatikami ukazují, že Trelleborg TM1 ECO POWER má až o 47 % nižší valivý odpor, což znamená až 3 % úsporu paliva a spotřeby baterie u elektrických traktorů. Inovativní konstrukce pneumatiky a její samočisticí vlastnosti prokázaly o 26 % vyšší trakci na tvrdé půdě a o 12 % vyšší komfort obsluhy.“

Dnešní technologie pneumatik Trelleborg pro zemědělství zítřka

Abbati také představil nejnovější aktualizace systému Trelleborg ATMS (Adaptive Tire Management System), který pomáhá zákazníkům dosáhnout udržitelnějšího provozu pomocí pokročilých technologií. Vzhledem k tomu, že zemědělské odvětví se rychle vyvíjí, je předání takové technologie do rukou zemědělců jen jedním ze způsobů, jak pneumatiky Trelleborg podporují profesionály v jejich každodenní činnosti. Díky systému Trelleborg ATMS získávají zemědělci údaje o pneumatikách v reálném čase pro dosažení maximálního výkonu traktoru prostřednictvím senzorů namontovaných na pneumatikách, které přinášejí inteligentní zemědělství do každodenních operací. Systém Trelleborg ATMS zjišťuje pracovní podmínky pneumatiky včetně dynamického zatížení, tlaku a teploty každé pneumatiky. Během práce je zemědělec neustále informován o tom, jak plně optimalizovat konfiguraci traktoru při každé operaci prostřednictvím nejvhodnějšího tlaku vzduchu v pneumatikách. To umožňuje optimalizovat půdní stopu a snížit utužení půdy. Správné vyvážení traktoru a nastavení nářadí navíc zlepšuje jízdní vlastnosti na silnici díky větší trakci a nižšímu valivému odporu.

Pneumatika Trelleborg TM1 ECO POWER pro elektrické traktory.
Pneumatika Trelleborg TM1 ECO POWER pro elektrické traktory.

Nový program Premium Care

Protože společnost Trelleborg tires se snaží svým zákazníkům nabízet více než jen pokročilé pneumatiky, ale kompletní služby Trelleborg, oznámil Elio Bartoli, prezident EMEA & Global OEM, spuštění nového programu Trelleborg Premium Care v Evropě. Tento program nabízí zemědělcům novou úroveň podpory, odborných znalostí a péče, včetně prodloužené záruky na pneumatiky Trelleborg, která umožňuje zemědělcům zvýšit výkonnost a dále prodloužit životnost jejich pneumatik Trelleborg.

Systém Trelleborg ATMS.
Systém Trelleborg ATMS.

Trelleborg HF1000 – pneumatika pro nářadí nové generace

Nejnovější pneumatika Trelleborg HF1000 je novou generací pneumatik Trelleborg pro nářadí, speciálně navrženou pro zvládnutí větší nosnosti návěsů a cisteren. Přichází s inovativním dezénem, který zajišťuje širší stopu a účinné samočištění a zároveň minimální zhutnění půdy a maximální účinnost i pro ty nejnáročnější aplikace. Díky plášti VF a konstrukci s ocelovými pásy zajišťuje tato pneumatika dlouhou životnost a vynikající výkon na poli i na silnici.

Nejnovější pneumatika Trelleborg HF1000.
Nejnovější pneumatika Trelleborg HF1000.

Vysoká všestrannost pro terénní nákladní vozidla: Trelleborg MPT100

Pneumatika Trelleborg MPT100, vyvinutá zejména pro každodenní výzvy v komunální a dopravní oblasti, se osvědčila jako vysoce univerzální a výkonná pneumatika pro víceúčelové terénní nákladní vozy. Pneumatika Trelleborg MPT100 zajišťuje vynikající stabilitu a vyšší odolnost proti opotřebení, zatímco její plochý věnec běhounu snižuje zhutňování půdy. Pneumatika navíc zajišťuje optimální samočištění.

Pneumatika Trelleborg MPT100.
Pneumatika Trelleborg MPT100.

Trelleborg TM1000 ProgressiveTraction zvyšuje produktivitu

Mnohokrát oceněná pneumatika Trelleborg TM1000 ProgressiveTraction odpovídá na volání po zvýšení produktivity zákazníků. Tato pneumatika je vyrobena pro nejmodernější stroje a zajišťuje prvotřídní ovladatelnost, vysokou nosnost, účinné samočištění, a tím i vyšší trakci. Konstrukce běhounu ProgressiveTraction® přináší menší zatížení půdy. Na silnici tato pneumatika zaručuje nízkou spotřebu paliva a emise, prvotřídní ovladatelnost a komfort s prodlouženou životností.

Pneumatika Trelleborg TM1000 ProgressiveTraction.
Pneumatika Trelleborg TM1000 ProgressiveTraction.

Jako přední odborník na kompletní řešení kol představila společnost Trelleborg také svůj patentovaný zemědělský profil ráfku TW určený pro současné traktory, řezačky a sklízecí mlátičky. Tento profil ráfku zajišťuje snadnější montáž a správné huštění nízkotlakých pneumatik.

Patentovaný zemědělský profil ráfku TW.
Patentovaný zemědělský profil ráfku TW.