Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Polní dny Bayer v Libčanech s rekordní účastí a řadou novinek

Zveřejněno: 30. 6. 2018

Každý rok v měsíci červnu pořádá firma Bayer ve spolupráci se zemědělským družstvem Libčany polní dny. Na ploše 8 hektarů jsou zastoupeny 4 plodinové bloky (1. ozimá pšenice, 2. ozimá řepka, 3. jarní ječmen, 4. cukrovka, kukuřice), na kterých si návštěvníci mohou ověřit použití a účinnost nejen novinek společnosti, ale také i celého dalšího portfolia. Nespornou výhodou je názorné předvedení účinnosti jednotlivých přípravků a možnost konzultace nejvhodnějších postupů ošetření. K vidění jsou nejen varianty ochrany, ale i široký sortiment odrůd ozimých pšenic (39) a jarních ječmenů (10) s odborným výkladem specialistů a zástupců osivářských firem.

Polní dny Bayer

Novinek v letošním roce bylo hned několik

Na základě spolupráce společností KWS a Bayer byl vyvinutý Conviso® smart systém - zcela nový systém herbicidní ochrany cukrovky. Jednoduše a velmi efektivně - inovativní KWS CONVISO® SMART odrůdy tolerantní k novému herbicidu + nový širokospektrální Bayer herbicid proti dvouděložným a trávovitým plevelům = flexibilní aplikace nezávislá na počasí a vývojové fázi cukrovky.

Další novinkou je fungicid s Xpro technologií Variano® Xpro představující účinné řešení proti houbovým chorobám obilnin v nejdůležitějším aplikačním termínu pro ochranu listové plochy. Tři účinné látky zajišťují tři odlišné mechanismy účinku pro vysokou jistotu fungicidního zásahu, kurativní a dlouhodobou účinnost, rostliny jsou vitálnější a odolnější vůči stresu.

Nová generace herbicidu Atlantis pro jarní postemergentní aplikaci v pšenici ozimé, žitu a tritikale Atlantis® Star přináší řešení všech důležitých trávovitých plevelů včetně chundelky metlice a sveřepů, rozšířené spektrum účinnosti na dvouděložné plevele a široké aplikační okno.

Samostatnou kapitolu tvoří přípravky určené pro ekologické zemědělství. Biofungicid a baktericid Serenade® ASO je nový postřikový biologický fungicidní přípravek určený k ochraně polních plodin, zeleniny, révy vinné, ovocných stromů, drobného ovoce, léčivých a okrasných rostlin proti houbovým chorobám a k posílení odolnosti rostlin.

Rozšíření registrace fungicidu Propulse® pro zdraví a vitalitu porostů kukuřice přináší dlouhodobou ochranu proti listovým skvrnitostem, vedlejší účinnost proti fuzariózám, snižuje obsah mykotoxinů v produkci a působí antistresově. Podporuje tvorbu výnosu a kvality kukuřice.

Letošních Polních dnů Bayer v Libčanech se zúčastnilo rekordních 700 návštěvníků. Novinky firmy Bayer, kvalitně připravené pokusy, profesionální výklad a prezentace, pestrost nabídky osiv, přípravků, ale i techniky, občerstvení a organizace na vysoké úrovni, příjemná setkání, to jsou Polní dny Bayer.

Akce totožného rozsahu se uskutečnila také o týden později nedaleko Olomouce v Senici na Hané ve spolupráci se ZD Senice na Hané.

Autor: Hana Housková1)
Foto: Hana Housková

1) redakčně upraveno

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.