Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

V Jarošovicích se blýskla červená

Zveřejněno: 23. 1. 2018

K úspěšným loňským dnům otevřených dveří se připojil i letošní rok. V Jarošovicích u Týna nad Vltavou přivítala společnost Uniagra CZ a.s. obchodní partnery, farmáře a zájemce o zemědělskou techniku. Dny otevřených dveří střediska se uskutečnily od 29. do 30. listopadu a na zúčastněné čekala výstava techniky, projížďky, nechybělo také občerstvení.

Sklízecí mlátička Case IH

U zemědělců od devadesátých let

Společnost Uniagra CZ a.s. působí v oblasti jižních Čech a Vysočiny již od 90. let minulého století.  Zabývá se prodejem, servisem zemědělské a komunální techniky. Nabízí také komplexní poradenství, odkup starší techniky a dodávku náhradních dílů. V Jarošovicích se nachází moderně vybavené a vhodně dimenzované servisní zázemí včetně mycích zařízení, skladem náhradních dílů a v neposlední řadě proškolený personál.

Stěžejní značka

V portfoliu nabízené nové techniky nalezneme značky, jako je Case IH, závěsná technika od výrobců Kverneland, Pichon, Tehnos, ZDT, Molčík, Siloking, Dieci a mnoho další. Značná část strojů těchto značek a dokonce novinek byla k vidění na letošních dnech otevřených dveří.

Největší zastoupení měla tradičně technika Case IH. Jednou z vystavených novinek byl Case IH Maxxum, který je k dostání ve třech verzích pokrývající výkony od 115 do 175 koní, poskytující buď čtyřválcový motor, nebo šestiválcový motor, záleží na konkrétním modelu. Ve třech verzích je k dispozici také převodovka. Tyto modely se uplatní jako hlavní traktor na menších farmách nebo ve velkých podnicích v živočišné výrobě a dopravě. Od svého předchůdce se nové modely liší agresivnějším designem, což ostatně mohli návštěvníci porovnat, protože hned vedle nového modelu byl k vidění i ten předešlé generace. Největším vystaveným strojem byla jednorotorová sklízecí mlátička Case IH 8240. Oproti předchůdci má zvětšený objem zásobníku na 14 400 l. Motory jsou naladěny na maximální výkon. Vzhledem k tomu, že model 8240 poskytuje vysokou úroveň výkonu, mohou zemědělci sklízecí mlátičku vyprazdňovat za jízdy bez zpomalení.  Z traktorů ze stáje Case IH byla k vidění ještě řada Puma, která pro letošní rok podstoupila řadu inovací. Vybrané modely disponují novým zavěšením přední nápravy. Dvojitý akumulátor, zajistí jízdní komfort a stabilitu stroje, a to zejména při zavěšení nářadí v předním závěsu. Traktory rovněž mají vyšší užitečnou hmotnost. Samozřejmě nechyběly modely z řady Magnum a Optum. Manipulační technika měla své místo také. Ukázal se teleskopický manipulátor řady Farmlift a dvojice strojů pro stavebnictví. Řada manipulátorů Farmlift letos dostala do vínku několik vylepšení. Spektrum změn se pohybuje od optimalizovaných motorů a funkcí powerhuttle až po LED osvětlení a případně vyšší výkonovou kapacitu hydraulického čerpadla. Ať nezůstaneme jen u značky Case IH, novinka byla i od českého výrobce Molčík. Představil se nový přepravník PBS, který je k dostání ve dvou verzích s užitečnou hmotností od 84901 do 3020 kg. V novém designovém kabátu byl k vidění návěs Mega od českého výrobce ZDT. Své místo si také našla technika Kverneland, konkrétně žací stroje a stroje pro ochranu rostlin. Vystaven byl například lis s technologií Intelligent Density 3D. Tato technologie umožňuje zvolit hustotu balíku nejvhodněji podle podmínek.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička, Věra Hejhálková, DiS.

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.