Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Za rok se čeští pěstitelé setkají s novou značkou osiv a hnojiv

Zveřejněno: 23. 6. 2018

Čeští zemědělci se již brzy začnou setkávat s novou značkou osiv a s nimi spojených technologií, přípravků na ochranu plodin a s řešeními pro digitální zemědělství.

Nové logo.

Americkou agrochemickou společnost DowDuPont (založenou v roce 1897), která již působí také na českém trhu, totiž čekají změny.

Zemědělská divize této společnosti oznámila, že bude přeměněna v samostatnou značku Corteva Agriscience. Ta vznikne odštěpením, které vstoupí v platnost 1. června 2019.

Corteva v sobě kombinuje základy ze slov „srdce“ a „příroda“. Značka se stane globálním lídrem v produktech a službách pro zemědělství ve více než 130 zemích. Zkombinuje schopnosti výzkumu a vývoje na světové úrovni a přinese zemědělské inovace a nové slibné technologie. Firma tak v budoucnu pomůže zemědělcům pěstovat ještě lepší a odolnější plodiny ve větším množství s nižšími nároky na přírodní zdroje.

Portfolium bude široké. Herbicidy pro obiloviny, herbicidy pro sóju a kukuřici, fungicidy, insekticidy, pastviny a hospodaření s půdou, herbicidy pro rýži, stromy a révu, aplikované technologie pro osiva, speciální herbicidy pro plodiny, strukturální ochrana proti škůdcům, ochrana proti škůdcům pro trávníky a okrasné rostliny. Z osiv bude k dispozici vojtěška, obiloviny, kukuřice, kanola, bavlna, rýže, slunečnice, čirok, sójové boby.

Autor: Běla Jašková
Foto: Väderstad

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.