Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Zájem o komplex veletrhů TECHAGRO roste, pavilony se rychle zaplnily

Aktualizováno: 3. 12. 2016

Komplex veletrhů TECHAGRO není třeba nijak zvlášť představovat, tuto agrární výstavu znají zemědělci a farmáři ze všech koutů České republiky. Po zdařilém posledním ročníku, největším ve své historii, se organizátoři i vystavovatelé pustili do intenzivních příprav ročníku 2016, který v Brně proběhne od 3. do 7. dubna.

TECHAGRO

První ročník mezinárodního veletrhu zemědělské techniky TECHAGRO se konal v roce 1994. Za dobu své existence výstava trojnásobně zvětšila výstavní plochu a ztrojnásobil se také počet návštěvníků. Rekordní byl poslední ročník 2014, obsazeno bylo přes 83.000 m2 výstavní plochy a veletrh navštívilo téměř 120.000 návštěvníků. Cílem organizátorů je, aby i příští rok byl veletrh TECHAGRO minimálně stejně úspěšný jako ten minulý.

Proč na veletrh?

Pokud se firmy rozhodují o účasti na veletrhu, hodnotí především obchodní význam tohoto specifického marketingového nástroje. Jak si v tomto ohledu stojí veletrh TECHAGRO, prozradila PR manažerka veletrhu Radovana Pastrňáková. „Komplex TECHAGRO, ANIMAL VETEX, SILVA REGINA a BIOMASA zaznamenává velmi pozitivní hodnocení vystavovatelů. Spokojenost s ročníkem 2014 vyjádřilo přes 90% vystavujících firem. Nejlépe hodnotily rozsah akce a také obchodní přínos, tedy možnost prezentace, setkání s obchodními partnery a získání nových kontaktů. Zřejmě i z tohoto důvodu se firmy přihlašovaly na ročník 2016 již v září, měsíc před samotným termínem uzávěrky přihlášek. Ten byl stanoven na 31. října tohoto roku.“

TECHAGRO mezi pěticí největších evropských veletrhů

Přesto že je veletrh TECHAGRO omezen kapacitou brněnského výstavního areálu, jeho další vzestup spočívá v mezinárodním růstu. Loňského ročníku se zúčastnili vystavovatelé ze čtyřiceti jedna zemí a návštěvníci přijeli z padesáti zemí. Cílem organizátorů je posilovat evropský význam projektů a udržet je mezi pěticí největších evropských agrárních veletrhů. Dosáhnout toho lze akvizicí zahraničních vystavovatelů a pořádáním odborných konferencí a doprovodných programů s mezinárodní účastí. „V současné době jednáme o oficiální účasti vystavovatelů ze zahraničí, konkrétně z Maďarska, Bulharska či z Itálie. Řadu zahraničních firem aktivně oslovujeme prostřednictvím našich zahraničních zástupců a osobní prezentací na významných zahraničních veletrzích. Zaměřujeme se také na organizaci obchodních misí, zejména ze střední a východní Evropy“, doplnila Radovana Pastrňáková.Video z minulého ročníku.

Autor: TECHAGRO
Foto: TECHAGRO

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.