Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.7. – svátek slaví Věroslav

Články na Agroportal24h.cz

Značka Case IH: Nepřekonatelná volba v oblasti lisů na kulaté balíky

(11.7.2024) Pokud hledáte kvalitu, jednoduchost a spolehlivé poprodejní služby, značka Case IH je tou nejlepší volbou. Lisy této značky se mohou pochlubit dlouholetou tradicí a jsou navrženy tak, aby usnadnily každodenní práci při sklizni. Ať už jste začátečník nebo…

Na Zemědělské farmě Jana Hořáka sklízí kvalitní krmivo pro plemenný dobytek stroje Krone

(10.7.2024) Na Zemědělské farmě Jana Hořáka v Janovicích u Rýmařova se mnoho let uplatňuje technika pro sklizeň stébelnatých plodin od firmy Krone, kterou na farmu dodává společnost BV-Technika, a. s. Jan Hořák se zabývá chovem krav bez tržní produkce mléka,…

Kubota představuje vodíkové a hybridní motory pro zemědělskou techniku. Testuje i alternativní paliva

(9.7.2024) Kubota na loňském veletrhu Agritechnica prezentovala program vývoje vlastních motorů, který nabízí portfolio zavedených i nových, průkopnických hybridních a vodíkových modelů, které jsou ideální pro budoucí generace strojů pro řadu odvětví.

Lemken Azurit 10 v DVPM Slavíkov: Připraví seťové lůžko a uloží osivo kukuřice do trojúhelníkového sponu

(9.7.2024) Družstvo vlastníků půdy a majetku Slavíkov se zabývá intenzívní živočišnou výrobou a jako jeden z mála podniků u nás chová jak dojnice, prasata, tak i drůbež. Pěstovaná silážní kukuřice slouží jako krmivo pro dojnice. Pro zajištění vysokých výnosů…

Řetězové talířové brány Fliegl KSE680 si poradí s rostlinnými zbytky, plevely a škůdci. Nahradí i mulčovač

(8.7.2024) Jedno zařízení – mnoho způsobů použití. Tento neobvyklý typ kultivace půdy nabízí zajímavé výhody. Poradí s rostlinnými zbytky, plevely a škůdci, nahradí i mulčovač.

Danish Agro spouští globální platformu použitých strojů

(8.7.2024) Zemědělská skupina Danish Agro spustila zcela novou platformu, kde mohou prodejci, zemědělci a dodavatelé z celého světa najít všechny použité stroje dostupné v rámci skupiny Danish Agro na jediné platformě.

Nové prutové brány Joskin Bioflex s nepřetržitou modulací intenzity hrotů pomocí hydraulického nastavení

(5.7.2024) V době, kdy se veřejně diskutují ožehavé agronomické otázky, jako je například debata o zákazu glyfosátu, je důležité, aby se vývoj nových strojů více zaměřil na efektivní a ekologické alternativy. Joskin Bioflex byl vytvořen s ohledem na tuto skutečnost.

Nová výbava pro návěsy Krampe – Krampe TwinTop pro zakrytí a zajištění nákladu

(5.7.2024) Společnost Krampe Fahrzeugbau představila svůj nejnovější produkt, systém zaplachtování nákladu Krampe TwinTop. Tento inovativní systém nabízí bezpečné a spolehlivé řešení pro zakrytí a zajištění nákladu. Systém Krampe TwinTop je vlastním vývojem…

Kverneland se u postřikovačů připravuje na zavedení systému pro bezkontaktní plnění přípravků

(4.7.2024) Kverneland je připraven na budoucí zavedení systému pro bezkontaktní přepravu/plnění přípravků (Closed Transfer System – CTS), který je šetrný k životnímu prostředí, a na připravovanou legislativu.

Nový systém odpružení kabiny Comfort Ride pro vinohradnické traktory New Holland T4V a T4N

(4.7.2024) New Holland na výstavě SITEVI prezentoval nový systém odpružení kabiny Comfort Ride u vinohradnických traktorů New Holland T4V a T4N, který přináší obsluze zdravotní a produktivní výhody plynoucí z většího pohodlí a snížení únavy.

Kdo získá titul Traktor roku 2025? K 25. výročí soutěže se objeví nové kategorie

(3.7.2024) Vloni zvítězil v nejdůležitější kategorii Claas Xerion 12.650, který předjel ostatní včetně strojů Valtra, Fendt a Massey Ferguson. Soutěž Tractor of the Year letos oslaví 25. výročí, objeví se nové kategorie a vítěz bude vyhlášen na mezinárodním…

Steyr FCTRAC – nový koncept traktoru na vodíkové palivové články

(3.7.2024) Ve spolupráci inženýrů ze závodu CNH na výrobu traktorů v Sankt Valentinu a Technické univerzity ve Vídni byl nedávno představen inovativní koncept traktoru Steyr poháněného vodíkovými palivovými články.

Agrokonzulta Žamberk představuje secí stroj MZURI s technologií STRIP-TILL, PRO-TILL – vše během jednoho přejezdu

(2.7.2024) Systém MZURI byl zkonstruován a vyroben ve Velké Británii podle standardů nejvyšší kvality. Řada přímých secích strojů MZURI je schopna provádět více operací včetně přípravy půdy, hnojení, setí a utužování v jednom přejezdu.