Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

AVR ukáže v Hannoveru malý sklízeč brambor, který má snížit náklady

Zveřejněno: 5. 10. 2017

Ještě před veletrhem Agritechnica 2017 ukázal belgický výrobce strojů AVR nový dvouřádkový bramborový kombajn - stroj s pevnou konstrukcí, který zajišťuje šetrnou sklizeň brambor. Spirit 5200 je speciálně vyvinut pro pěstitele brambor, kteří chtějí snižovat náklady. Stroj je uživatelsky přívětivý a extrémně pevný. Zároveň vyžaduje absolutně minimální údržbu.

AVR

Síta a pásy jsou mechanicky poháněny. Pohon stroje je záměrně navržen tak, aby byl nekomplikovaný. Stroj je vyroben podle výrobce pro exportní trhy, ale současně splňuje požadavky západoevropského trhu. Nastavení hydraulické úrovně, automatické sledování řádků a ovládání kola s funkcí resetování jsou standardní funkce. Ovládání Spiritu se provádí pomocí joysticku a intuitivní obrazovky v kabině traktoru. První prosévací proces se provádí pomocí dlouhého rotoru, který je vybaven dvojitými hnacími ozubenými hvězdicovými koly. Poté jsou odděleny listy a plevele.TIP: Povinné používání ABS u traktorů je prý nesmysl 

Stroj váží 8,5 tun a je obut do 65 cm širokých radiálních pneumatik o rozměru 650/65R30.5. Do bunkru se vejde 6 tun brambor. Požadovaný výkon trakčního prostředku je 66 kW (90 k).

Technické specifikace:

  • Rozměry (DxŠxV): 10,41 x 3,30 x 3,80 m
  • Vzdálenost mezi řádky: 75 - 90 cm
  • Kapacita zásobníku: cca. 6 tun
  • Hmotnost: 8 500 kg
  • Požadovaný výkon (přibližně): 66 kW / 90 kp 

 

AVR Spirit 5200 bude poprvé představen široké veřejnosti na veletrhu Agritechnica v Hannoveru na stánku AVR v hale 24. Termín konání veletrhu: 12.-18. listopadu 2017.

Autor: Milan Jedlička
Foto: AVR

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.