Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Berthoud představil inovovanou řadu postřikovačů Raptor

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Název Raptor nese jak americký stíhací letoun, tak pravěký ještěr. A ještě řada postřikovačů od firmy Berthoud, kterou nyní firma výrazně inovovala.

Berthoud

Sedm let po zahájení výroby samojízdných postřikovačů Raptor, se prodalo více jak 500 kusů po celém světě. 

Nová generace samojízdných postřikovačů Raptor je výkonnější, než předchůdci. Nový Raptor poskytne obsluze komfortnější jízdu a optimální spotřebu paliva. Postřikovač rovněž poskytne i nové možnosti, jako je například hydraulicky stavitelná světlá výška, zaručující vysokou úroveň přizpůsobení pro každý druh plodin. 

Od začátku uvedení postřikovače Raptor na trh, byl Raptor považován za robustní, spolehlivý a vysoce výkonný samojízdný postřikovač.

Každý model v nové generaci Raptor (s výjimkou 2540) je vybaven novými funkcemi

Mezi novinku například patří hydrostatická převodovka Bosch Rexroth, se kterou obsluha může provozovat postřikovač v ekonomickém režimu (ECO) - funkce je standardem. Obsluha nastaví dopředu hodnotu otáček a automaticky se přizpůsobuje motor a hydrostatická rychlost v závislosti na zatížení. Tento režim lze také kombinovat s tempomatem, umožňující obsluze předdefinovat pracovní rychlost.

Další novinkou jsou tři rozsahy rychlosti - 0-18 / 0-25 a 0-40 km/h. Maximální použité rychlostní rozpětí na silnici je dosaženo při 1700-1800 otáčkách za minutu.

Aby obsluha postřikovače měla maximální přehled o všech funkcích a hodnotách, je postřikovač vybaven novým monitorem v kombinaci s ergonomickou loketní opěrkou. Komfortní sedadlo v kabině je standardem.

Řada Raptor je osazena motorem DEUTZ Tier 3B.

Dynamický a výrazný design nebyl ponechán náhodě

Vývojové oddělení Berthoud si dalo za cíl zvýšit atraktivitu modelů Raptor. Výsledkem je dynamicky tvarovaná přední maska se světlomety, kde uprostřed je horizontálně umístěno velké logo Berthoud. Kapota byla inovována tak, aby byl optimalizován přístup k motoru při údržbě. V interiéru kabiny jsou navíc umístěny LED pásky, které přijdou vhod při noční aplikaci hnojiv. 

Nová kabina plní přísné bezpečnostní požadavky a je k dispozici s ochrannými prvky ROPS (Roll Over Protection). Samozřejmostí je možnost filtrace vzduchu (kat. 4) pro optimální bezpečnost obsluhy postřikovače.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Berthoud

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.