Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Case IH Maxxum – kompaktní traktor s možností výběru ze dvou motorů, tří převodovek a prémiové výbavy

Zveřejněno: 31. 3. 2023

Modelová řada traktorů Case IH Maxxum pokrývá rozsah od 115 do 150 koní jmenovitého výkonu. Vybírat lze z pěti modelů, dvou motorů a tří převodovek. Traktor lze specifikovat i místo jednoduché loketní opěrky s loketní opěrkou Multicontroller, která umožňuje ovládání řady funkcí stisknutím jediného tlačítka.

Traktory Case IH Maxxum mohou nabídnout až trojí otáčky zadního vývodového hřídele – 540, 540 E, 1 000 nebo 540 E, 1 000, 1 000 E ot/min. Přední vývodový hřídel pak 1 000 ot/min.

Modelová řada traktorů Case IH Maxxum není založena pouze na čtyřválcových traktorech uspokojujících poptávku zemědělců po kompaktních, lehkých a univerzálních traktorech. Case IH také nabízí model Case IH Maxxum 150 vybavený šestiválcovým 6,7litrovým motorem.

Case IH Maxxum 150 má stejný maximální výkon 175 koní se systémem řízení výkonu motoru jako Case IH Maxxum 145. Jeho točivý moment je však vyšší, 740 Nm (měřeno při 1 500 ot/min) ve srovnání se 700 Nm u modelu Case IH Maxxum 145. Stejně jako motor ve čtyřválcových traktorech Case IH Maxxum splňuje i šestiválcová pohonná jednotka nejnovější emisní normu prostřednictvím patentované technologie Hi-eSCR, což je bezúdržbový systém bez filtru pevných částic a recirkulace spalin.

Navzdory odlišné konfiguraci motoru si šestiválcový model zachovává stejný rozvor 2 642 mm a délku 5 137 mm jako čtyřválcové modely. Case IH Maxxum 150 je také nejlehčím a nejmenším traktorem své kategorie. S pohotovostní hmotností 5 020 kg váží jen o 130 kg více než Case IH Maxxum 145. Současně je nejmenším traktorem s šestiválcovým motorem ve své výkonové třídě.

Tři typy převodovek u traktoru Case IH Maxxum

U všech traktorů modelové řady Case IH Maxxum lze vybírat ze tří typů převodovek: čtyřstupňový ActiveDrive 4 s 16x16 rychlostmi vpřed a vzad, osmistupňový ActiveDrive 8 Powershift se třemi rozsahy poskytující celkem 24 rychlostí vpřed i vzad a plynulá převodovka CVXDrive CVT.

Modely s převodovkou ActiveDrive 8 mohou být vybaveny buď mechanickými, nebo elektronickými ovladači vnějších okruhů hydrauliky. Hlavní pokročilou funkcí této převodovky je plně automatické řazení v rámci skupiny nebo i dvou skupin. Obsluha má možnost nastavit si i přímo tempomat udržující pracovní rychlost traktoru. Sám si mění převodový stupeň a otáčky motoru. Spojku je nutné sešlápnout jen při prvním rozjetí traktoru, díky čemuž je tato převodovka ideální pro výkonově náročné pracovní úkoly. Funkce Brake to clutch umožňuje zastavení pouhým sešlápnutím brzdového pedálu.

Traktory Case IH Maxxum jsou uzpůsobeny pro práci s čelním nakladačem.
Traktory Case IH Maxxum jsou uzpůsobeny pro práci s čelním nakladačem.

Plynulá převodovka CVXDrive zase dokáže pracovat s nastavenými otáčkami motoru nebo pojezdu a měnit jednu z nich nezávisle na druhé. Pro zjednodušení ovládání obsluha využívá paměť na dvojí otáčky motoru a tři nezávislé tempomaty na rychlost a vše lze snadno uložit do paměti souvraťového managementu. Tato převodovka využívá dvojspojkovou technologii zajišťující plynulý přechod mezi dvěma mechanickými rozsahy. Toto řešení dovoluje využít maximální výkonnostní potenciál traktoru při jízdě po silnici a práci na poli.

V loňském roce přišly na trh modely s vylepšeným ovládáním převodovky. V reakci na zpětnou vazbu uživatelů byly vylepšeny jízdní vlastnosti, aby se maximalizovala reakce na zrychlení/zpomalení, přičemž se zdokonalila citlivost plynového pedálu, zvýšena citlivost a detekce polohy páky Multicontroller.

Všechny modely s plynulou převodovkou těží ze systému automatického řízení produktivity, který napomáhá snížení spotřeby pohonných hmot regulací otáček motoru a převodovky CVXDrive tak, aby byly udržovány konstantní otáčky vývodového hřídele. Systém ECO Drive umožňuje nastavit minimální a maximální otáčky motoru pro přizpůsobení výkonu aktuálnímu pracovnímu úkolu a tím minimalizovat spotřebu paliva.

Case IH Maxxum je na práci připraven

Traktory Case IH Maxxum mohou nabídnout až trojí otáčky zadního vývodového hřídele – 540, 540 E, 1 000 nebo 540 E, 1 000, 1 000 E ot/min. Přední vývodový hřídel pak 1 000 ot/min.

Zubový hydrogenerátor zajišťuje průtok oleje až 80 l/min. Na traktorech nalezneme vysoce výkonný axiální pístový hydrogenerátor se systémem Load Sensing a regulací tlaku. V závislosti na modelu dodává od 121 do 150 l/min k jednotlivým hydraulickým okruhům.

Se zvedací silou až 7 115 kg (na traktorech s zubovým hydrogenerátorem 80 l/min) nebo 7 864 kg (na traktorech s axiálním hydrogenerátorem 121/133/150 l/min) jsou modely Case IH Maxxum schopné bez problémů zvládnout připojená zařízení. Přední tříbodový závěs má kapacitu 3 100 kg. Dostupné jsou až čtyři zadní a tři středové vnější okruhy hydrauliky.

Traktory Case IH Maxxum lze pořídit ve třech výbavových stupních. Na výběr jsou sedadla s různou úrovní komfortu.
Traktory Case IH Maxxum lze pořídit ve třech výbavových stupních. Na výběr jsou sedadla s různou úrovní komfortu.

Komfortní výbava traktoru Case IH Maxxum zpříjemní pracovní den

Traktory lze pořídit ve třech výbavových stupních. Traktory Case IH Maxxum a Maxxum Multicontroller se dají objednat ve výbavě Selection, což je výbava pokrývající většinu potřeb uživatelů. Naopak traktory Case IH Maxxum, Case IH Maxxum Multicontroller a Case IH Maxxum CVXDrive je možné mít také s výbavou Advanced. Jedná se o výbavu s technologickými prvky, které ocení profesionální zemědělci při každodenní práci. A konečně, modely Case IH Maxxum Multicontroller a Case IH Maxxum CVXDrive lze pořídit ve výbavě Professional. Ta poskytuje přístup k nejnovějším funkcím. Na výběr jsou sedadla s různou úrovní komfortu. Samozřejmostí je odpružení přední nápravy a kabiny.

Vstup do traktoru po schodech je řešen shodně jako u větších modelů Case IH Magnum AFS Connect. Po usednutí do kabiny nalezne obsluha řadu příjemných řešení, usnadňujících každodenní život v kabině. Jde například o držák na telefon, napájecí port USB a držáku na tablet. K dispozici je také prémiový kožený volant a koberec. Na výběr jsou sedadla s různou úrovní komfortu. Obložení interiéru kabiny se vyznačuje kvalitou jako u větších traktorů. Kabina poskytuje nerušený výhled ven. Svačinu lze uschovat do chladicího boxu. Střešní okno usnadňuje práci s čelním nakladačem. K dispozici jsou také obrysová světla v LED provedení a rozvod tlakového vzduchu pro snadné čištění stroje během dne.

Na přání mohou být traktory Case IH Maxxum vybaveny přípravou pro čelní nakladač.
Na přání mohou být traktory Case IH Maxxum vybaveny přípravou pro čelní nakladač.

Case IH Maxxum s čelním nakladačem

Na přání mohou být traktory Case IH Maxxum vybaveny přípravou pro čelní nakladač. Čelní nakladač se ovládá joystickem, jehož součástí jsou tlačítka pro kompletní ovládání převodovky a funkce Brake to clutch. Rychloupínací systém Quick-Lock urychluje a usnadňuje jeho připojení. Pro těžké práce s nakladačem je k dispozici na přání přední náprava kategorie 4 s nosností až 4 900 kg pro všechny modely Case IH Maxxum. Poloměr otáčení traktoru činí pouhých 4,6 metru.

Provoz traktoru Case IH Maxxum pod dohledem

Traktory Case IH Maxxum jsou již z výroby vybaveny potřebným hardwarem pro instalaci automatického řízení AFS AccuGuide. Systém, který se ovládá prostřednictvím obrazovky terminálu AFS Pro 700 Plus a antény NAV 392, zvládá pracovat s řadou různých signálů včetně RTK s přesností 2,5 cm. Přednosti nového terminálu AFS Pro 700 Plus jsou větší úhlopříčka, lepší rozlišení, 16 GB vnitřní paměť, mnohem výkonnější procesor, antireflexní vrstva a možnosti připojení celkem 4 externích kamer. Nová anténa NAV 392 přijímá více globálních sítí, má také výkonnější čipy, rychlejší náběh přesnosti a neztrácí signál ani v blízkosti překážek nebo stromů. Anténu je možné přenést i na starší stroje. Dotykový monitor má certifikaci AEF-ISOBUS a může být integrován do loketní opěrky. Umístit ho lze také k bočnímu oknu. Kromě správy nastavení a informací o stroji spravuje i četné digitální funkce traktoru, jako je nastavení převodovky, vývodového hřídele a hydrauliky a rovněž funkce systému Case IH AccuGuide.

Traktory Case IH Maxxum jsou již z výroby vybaveny potřebným hardwarem pro instalaci automatického řízení AFS AccuGuide.
Traktory Case IH Maxxum jsou již z výroby vybaveny potřebným hardwarem pro instalaci automatického řízení AFS AccuGuide.

Pomocí systému HMC II Headland Management lze různé pracovní úkony na souvrati uložit do paměti. Pracovní úkony se dají následně automaticky spouštět. V kompetenci systému je i automatické otáčení traktoru Case IH Maxxum na souvrati bez zásahu obsluhy.

Přednosti nového terminálu AFS Pro 700 Plus jsou větší úhlopříčka, lepší rozlišení, 16 GB vnitřní paměť, mnohem výkonnější procesor, antireflexní vrstva a možnosti připojení celkem 4 externích kamer.
Přednosti nového terminálu AFS Pro 700 Plus jsou větší úhlopříčka, lepší rozlišení, 16 GB vnitřní paměť, mnohem výkonnější procesor, antireflexní vrstva a možnosti připojení celkem 4 externích kamer.

Traktory Case IH Maxxum Multicontroller/CVXDrive mohou být mimo jiné vybaveny telemetrickým modulem. Integrované online připojení pak umožňuje uživateli nebo správci farmy provádět organizovanou správu vozového parku, přenášet navigační linie a hranice polí mezi farmou a řidiči, zaznamenávat a vizualizovat údaje ISOBUS o nářadí (stav, množství, umístění) a mnoho dalšího.