Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Část tradičních vystavovatelů se nezúčastní veletrhu TECHAGRO 2022

Zveřejněno: 21. 12. 2021

Stále nekončící pandemická situace a překotné společenské reakce jsou důvodem, proč několik společností odmítlo účast na veletrzích TECHAGRO, SILVA REGINA a BIOMASA v roce 2022.

Brněnské výstaviště.

Od 3. do 7. dubna 2022 proběhnou na brněnském výstavišti zemědělské a lesnické veletrhy - Mezinárodní veletrh zemědělské techniky TECHAGRO, Mezinárodní lesnický a myslivecký veletrh SILVA REGINA a Veletrh obnovitelných zdrojů energie v zemědělství a lesnictví BIOMASA. Tento komplex bude v příštím roce nejvýznamnější veletržní událostí v oboru zemědělství a lesnictví ve střední a východní Evropě. TECHAGRO je už od posledního ročníku zaměřeno na rostlinnou výrobu.

Sdružení dovozců zemědělské techniky (SDZT) se veletrhu TECHAGRO pravidelně účastní již více než 25 let. Vždy přináší ty nejčerstvější novinky či trendy z oboru mechanizace zemědělství a s ní spojených doprovodných témat.

Veletrhy TECHAGRO, SILVA REGINA a BIOMASA se měly původně konat v roce 2021. V důsledku nepříznivé epidemické situace a vládních opatření se veletrhy přesunuly na rok 2022. „Bohužel se však situace, která všechny tyto turbulence vyvolala, nezlepšuje, naopak se zdá, že se komplikuje, jak po čistě zdravotnické, tak po technickoadministrativní stránce (testování, cestování, očkování, ubytovaní, stravování aj.),“ uvádějí níže uvedení členové sdružení SDZT, v aktuálním prohlášení.

Část členů SDZT se proto rozhodlo veletrhu příští rok neúčastnit. Jde o společnosti jako je např. AGRALL, AGRI CS, AGROMEX, AGROTEC, CIME, KBT Proftech, KUHN CENTER CZ, KVERNELAND Czech, MOREAU AGRI, P&L, STROM Praha, TOPAGRI, U+M Servis a celá řada dalších, spolu se svými zastoupenými značkami, kterých může být dle tohoto krátkého výčtu na 25. Celkem se k dnešnímu dni odhlásilo nebo oznámilo neúčast 21 subjektů, což může činit na 30 renomovaných zahraničních výrobců.

Důvodem neúčasti části vystavovatelů je stále nekončící pandemická situace a překotné společenské reakce (testy, karantény vs. izolace a jiná další omezení). Není tak zaručen hladký a bezproblémový průběh akce. „Zdraví a bezpečnost našich zákazníků, návštěvníků obecně, ale i zahraničních partnerů a vůbec všech spolupracovníků je stále naší nejvyšší prioritou,“ uvádějí členové SDZT, kteří se rozhodli pro neúčast na veletrhu TECHAGRO a pokračují: „Toto rozhodnutí, přijaté v situaci, kdy i veletržní společnosti otevřeně přiznávají významné poklesy návštěvností a které mj. ladí i v mezinárodním kontextu stornovaných akcí, plánovaných na počátek roku 2022, nebylo pro nikoho z nás snadné, činíme ho velmi neradi, rozhodně však po velmi dlouhé, otevřené a zralé úvaze nás všech.“

Organizace SDZT vždy jedná maximálně korektně a transparentně, a proto uvedení členové v tomto duchu jednají i nyní, aby co možná nejširší odborná veřejnost a všichni zainteresovaní v oboru byli včas a poctivě informováni.

Autor: redakce Agroportal24h.cz1)
Foto: BVV

1) z podkladů SDZT

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.