TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Claas vylepšuje platformu digitálního připojení pro zákazníky a spouští aplikaci pro mobilní zařízení

Zveřejněno: 15. 3. 2021

Claas rozšiřuje svoji digitální platformu pro zákazníky o nové funkce a spouští aplikaci Claas connect, která je k dispozici pro mobilní zařízení iOS a Android od poloviny února. Intuitivní správa strojů Claas a používání Services and Shop se tím pomocí digitálních prostředků dále zjednodušuje a propojení mezi zákazníkem a obchodníkem se zkracuje.

Nová aplikace Claas connect zjednodušuje díky novým funkcím a propojení správu strojů Claas ve vozovém parku. Zdroj foto - tisková zpráva Claas

Nová platforma a funkce pro Claas connect

Nová aplikace Claas connect zjednodušuje díky novým funkcím a propojení správu strojů Claas ve vozovém parku. Sdružování základních funkcí a přidávání aplikací na jedné inteligentně propojené platformě šetří čas a pomáhá snadno najít klíčové informace, odpovídající maziva a správné součástky. Zákazníci se mohou bez komplikací zaregistrovat a přihlásit prostřednictvím jednorázové registrace pomocí Claas ID. Je možné se přihlásit také prostřednictvím účtů na FB, Google a Apple, pokud jsou tam zákazníci již zaregistrováni.

Od poloviny února 2021 je Claas connect k dispozici také jako bezplatná aplikace pro mobilní zařízení na všech současných trzích. Zdroj foto - tisková zpráva Claas
Od poloviny února 2021 je Claas connect k dispozici také jako bezplatná aplikace pro mobilní zařízení na všech současných trzích. Zdroj foto - tisková zpráva Claas

V dalším kroku si zákazníci vyberou odpovědného obchodního partnera Claas pro svoji oblast. Potom mohou jednoduše přidat stroje a zařízení Claas své farmy zadáním výrobního čísla. Jakmile je to hotové, mohou si zákazníci kdykoliv stáhnout digitální návod k použití ke svému stroji, který jim poskytne klíčové informace ke strojům.

Nový Claas connect je mimo jiné doplněn integrací nového konfigurátoru produktů Claas, který byl uveden na trh v polovině roku 2020. Díky tomu může uživatel konfigurovat traktory, sklízecí stroje, lisy, teleskopické nakladače, kolové nakladače a také digitální aplikace. Poté může zákazník požádat o konkrétní nabídku na základě uložených údajů a ceníkové ceny u svého osobního prodejce.

K tomu nabízí Claas connect možnost stáhnout si obrázky jednotlivých strojů Claas a přiřadit individuální poznámky – například pro historii oprav nebo pro dokumentaci poškození.

Aplikace Claas connect: přímé propojení s kanceláří

Od poloviny února 2021 je Claas connect k dispozici také jako bezplatná aplikace pro mobilní zařízení na všech současných trzích. Tak mohou mít zákazníci vždy a odkudkoliv přístup k platformě – ať už je to v terénu nebo na stroji, při rozhovoru s prodejcem nebo v nouzi na cestách. Aplikace Connect zahrnuje všechny funkce a služby počítačové verze, aby bylo vždy možné rychlé a optimální použití na mobilním zařízení.

Za zmínku stojí zejména všechny funkce a informace ohledně strojů: Vyskytující se chybové kódy mohou být zadány a vyhodnoceny např. přímo a bez prohlížení návodu k použití, aby se zahájily další kroky k řešení. Propojením s nástrojem náhradních dílů Parts Dock a obchodu náhradních dílů Claas Parts Shop mohou být vybrány vyhovující náhradní díly a objednány odpovědným prodejcem. Claas FARM PARTS nabízí sortiment cca 4 milionů druhů zboží pro zemědělské potřeby, které lze objednat vždy z pohodlí domova.

Sdružování základních funkcí a přidávání aplikací na jedné inteligentně propojené platformě šetří čas a pomáhá snadno najít klíčové informace, odpovídající maziva a správné součástky. Zdroj foto - tisková zpráva Claas
Sdružování základních funkcí a přidávání aplikací na jedné inteligentně propojené platformě šetří čas a pomáhá snadno najít klíčové informace, odpovídající maziva a správné součástky. Zdroj foto - tisková zpráva Claas

Nová je také integrace poradce maziv Claas. Zde obdrží zákazník obsáhlý přehled maziv, které jsou vhodné pro jeho stroje, a jejich specifikací. Příslušné oleje, tuky a chladicí kapaliny motoru mohou být objednány taktéž přímo v Parts Shop online, což probíhá také prostřednictvím odpovědného prodejce Claas. I konfigurátor výrobků Claas je nedílnou součástí nové aplikace, takže lze nový stroj konfigurovat kdykoliv a odkudkoliv, obdobně jako u verze pro připojení k počítači.

Rozšíření funkcí až na veletrh Agritechnica

Claas connect je již k dispozici pro zákazníky v Německu, Dánsku, Francii, Velké Británii, Irsku, Itálii, Lucembursku, Holandsku, Norsku, Rakousku, Polsku, Švédsku, Slovensku, České republice a v USA. Do konce roku 2021 by mělo následovat mnoho dalších mezinárodních trhů, aby bylo možné spravovat globální přístup stupňovitě rozšiřitelné zákaznické aplikace. Na aktuální rok 2021 je plánovaná integrace dalších důležitých funkcí do Claas connect. Centrální mezník je také sloučení s Claas TELEMATICS a Remote Service. Zde může zákazník v prvním kroku spuštění aplikace využít telemetrická data svého stroje v Claas connect na základě smluv Remote Service, což jim umožní neustále si uchovávat přehled klíčových údajů o stroji nebo si v budoucnu nastavit upomínku další údržby.

Autor: redakce Agroportal24h.cz1)
Foto: Claas

1) z podkladů Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.