TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

CNH Industrial je na lovu, chce více odlišné traktory a další akvizice

Zveřejněno: 8. 3. 2019

Společnost CNH Industrial, mateřská společnost výrobců Case IH a New Holland, plánuje další akvizice. Zároveň chce, aby se různé značky traktorů od sebe více lišily. Prozradil to generální ředitel Hubertus Mühlhäuser v novém strategickém plánu společnosti.

CNH Industrial má pod sebou poměrně dost značek.

Hubertus Mühlhäuser,který dříve pracoval pro AGCO, je ve společnosti CNH Industrial od září loňského roku a hned od nástupu pracuje na novém strategickém plánu. V oboru výroby zemědělské techniky stále dochází k upevňování pozicí výrobců na trhu. A ani CNH Industrial nechce být v tomto ohledu pozadu a plánuje růst tzv. externě, tedy přebírat některé firmy v rámci akvizicí. A to ve všech oblastech. Mühlhäuser chce vyplnit mezery v nabídce a připustil, že je to možné přebráním některého z výrobců techniky či systémů. Poznamenal též, že by Case IH mohl být v budoucnu rozšířen o nové produkty a jako příklad zvolil New Holland a jeho nedávnou akvizici výrobce Kongskilde. Produktové portfolio Case IH bylo například nedávno obohaceno systémem XPower, který vyvíjí švýcarská společnost Zasso Group.

Momentálně se zkoumá postavení jednotlivých značek na trhu. Lze očekávat, že budou značky Case IH, New Holland a Steyr od sebe více odlišeny nejen vzhledově, ale i technologicky.

Před rokem padly také návrhy, že by se od koncernu CNH Industrial mohla odtrhnout značka Iveco.

Autor: Milan Jedlička
Foto: CNH

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.