VF TractorMaster Hybrid. Inteligentní pneumatika určená pro silnice, tvrdé i měkké půdy
Dnes je 29.9. – svátek slaví Michal

Elektrické pracovní stroje od Energy Adventure byly k vidění na výstavě Naše pole

Zveřejněno: 26. 6. 2024

Český výrobce a prodejce elektrických užitkových strojů Energy Adventure představil na výstavě Naše pole dva modely pracovní elektrické tříkolky Advento Maxi společně s elektrickým kolečkem Busy Bee.

Elektrická pracovní tříkolka Energy Adventure Advento Maxi.

Tříkolky Energy Adventure Advento Maxi vynikají svým širokým uplatněním od zahrad, farem, vinic a sadů, až po parky a lesy, průmyslové haly a objekty, ale také komunální služby. Ani kolečko Energy Adventure Busy Bee nezaostává a můžeme se s ním setkat v zahradnictví, u hobby zahrádkářů, zoologických zahradách, stájích, ale také parcích, či v komunálních službách.

„Uplatnění našich strojů je opravdu široké. Výhodou je dále téměř nulový servis, nízké provozní náklady a snadné ovládání všech strojů, které zvládne opravdu každý,“ doplňuje Jan Berka.

Energy Adventure Advento Maxi je spolehlivou elektrickou pracovní tříkolkou nenáročnou na údržbu. Nosnost stroje je až 400 kg a na jedno nabití ujede až 50 km. Stroj dosahuje maximální rychlosti 24 km/h. Výkon motoru je 850 W a energii mu dodává 48 V bezúdržbová baterie složená ze čtyř článků (každý o výkonu 12 V). Stroj je vybaven redukcí rychlostí, tzv. gearem. Tříkolky jsou navíc dodávány s tzv. COC listem pro EU a majitelé, tak při registraci vozidla mohou svůj stroj osadit i registračními značkami a využívat jej i v běžném provozu.

Elektrické kolečko Energy Adventure Busy Bee.
Elektrické kolečko Energy Adventure Busy Bee.

Na výstavě se stroje představily ve dvou základních barvách, a to zelené a černé. Modely byly osazeny dalším příslušenstvím jako je hydraulické sklápění korby, dvojitý set baterie pro delší výkon, sedadlem pro spolujezdce, gumovou podlážkou apod. Poprvé se stroje představily s dvojitým setem baterie s hydraulickým zvedákem korby.

Elektrické kolečko Energy Adventure Busy Bee šetří svým majitelům sílu a energii, tak jak s ním hravě převezou těžká břemena a jiný náklad. V praxi je využíváno např. i k přepravě nově narozených zvířat. Výkon elektro motoru je 350 W a energii mu dodává 24 V bezúdržbová baterie. Tichý chod a nízká míra vibrací zvyšuje pracovní komfort a má pozitivní dopad i na širší okolí. Stroj je vybaven dvěma rychlostními stupni a přepínačem směru jízdy, baterie je bezpečně umístěna do prostoru pod korbu. Sklápění 160 litrové korby je řešeno manuálně. Díky terénním pneumatikám a kotoučovým brzdám si Energy Adventure Busy Bee hravě poradí s terénem i kopci.