Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Grégoire Besson odmítl účast na veletrhu SIMA. Paradoxně chce být blíže k zákazníkům

Zveřejněno: 12. 10. 2018

Francouzský výrobce Grégoire Besson patří mezi nejaktivnější hráče na trhu s pluhy ve Francii. Proto veřejnost zaskočilo prohlášení, že se výrobce neúčastní domovského francouzského veletrhu zemědělské techniky SIMA (od 24. do 28. února 2019). To je velmi nevídaný krok, protože na veletrhu bude chybět prestižní domácí výrobce. Grégoire Besson prozradil, proč se tak rozhodl.

Grégoire Besson mimo jiné vyrábí největší pluhy na světě.

Grégoire Besson se mnoho let účastnil veletrhu SIMA v Paříži, avšak nový rozvoj obchodních praktik jej donutil se z tohoto veletrhu stáhnout. Plánem výrobce je pouze účast na světovém veletrhu Agritechnica v Hannoveru a soustřeďovat se na praktická předvádění na území Francie – zkrátka být blíže k zákazníkům. Nevynechá však francouzské výstavy, jako je Innov-agri, le Space a veletrh ETA. Počítá se též s regionálními polními dny.

Stejný trend můžeme pociťovat i u nás v ČR, kdy se stále více pořádají polní dny přímo výrobci či prodejci (tzv. „polní kempy“). Veletrh totiž nenabídne možnost si stroj vyzkoušet přímo v reálných podmínkách a není se možné věnovat individuálně zájemci.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Grégoire Besson

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.