Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Hardi navyšuje výrobu postřikovačů v Austrálii

Zveřejněno: 30. 8. 2023

Hardi zaznamenává zvýšenou poptávku po svých postřikovačích na australském trhu, uvádí afdj.com.au.

Hardi navyšuje výrobu postřikovačů v Austrálii.

Na setkání v Paříži ve Francii přišlo od mateřské společnosti EXEL Industries razítko, které potvrzuje, že v příštích pěti letech se bude Hardi Australia zabývat vývoji a výrobě specializované řady samojízdných postřikovačů ve svém závodě Cavan v Adelaide SA. Vyrábět bude postřikovače určené speciálně pro místní trh.

Značka Hardi je synonymem pro zemědělství, a přestože pochází z Dánska, je v Austrálii již více než padesát let vedoucí značkou na trhu. Hardi Australia byla založena jako výrobní závod v roce 1997 v Jižní Austrálii. Dnes veškerá výroba sídlí v desetihektarovém areálu v CAVAN na severním předměstí Adelaide. Od roku 2007 je společnost Hardi vlastněna společností EXEL Industries, největším specializovaným výrobcem postřikovačů na ochranu rostlin na světě.

Až doposud se místní výroba omezovala především na řadu tažených postřikovačů a montáž samojízdných postřikovačů francouzské výroby. Nyní však krok k rozšíření místní výroby povede k tomu, že společnost Hardi Australia zaměstná více lidí, protože se bude dále rozvíjet.