Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

I přes pandemii koronaviru se firmě Amazone daří, drží si silnou pozici na všech exportních trzích

Zveřejněno: 29. 4. 2020

S ohledem na druhé suché léto v řadě, zvláštní politické vlivy, obchodní konflikty a strukturální problémy v některých zemích hodnotí vedení firmy Amazone vývoj v roce 2019 celkově pozitivně.

Příjmy v roce 2019 firmě Amazone mírně poklesly o 2,9 % na 467 milionů EUR (předchozí rok: 481 milionů EUR). I přes pandemii koronaviru se firmě podařilo v 1. čtvrtletí 2020 udržet pozici (v oblasti prodejů) na velmi vysoké úrovni. I přes pandemii koronaviru je hlavním cílem firmy Amazone zajistit výrobu strojů, dodávku dílů a servis.

Dodávky zemědělských strojů Amazone pokračují. Stále je dost nevyřízených nových objednávek. Logistika náhradních dílů funguje v současné době velmi spolehlivě. Zájem zákazníků o moderní zemědělskou techniku je stále vysoký.

Až 80 % strojů firma Amazone exportuje a téměř na všech exportních trzích si drží silnou pozici. Obzvláště pozitivně se prodeje vyvíjely ve Francii, Polsku, Anglii, Maďarsku, Nizozemsku a Severní Americe. Také v roce 2019 bylo opět dosaženo dobrých prodejních výsledků na důležitých trzích se zemědělskou technikou – jde zejména o země jako je Německo a Rusko.

Podle generálního ředitele firmy Amazone byl minulý veletrh Agritechnica 2019 obzvláště úspěšný. Představilo se tam 30 nových strojů Amazone. Řada strojů dostala i medaili. Velká návštěvnost výstavní plochy zapříčinila v následujících týdnech nárůst počtu objednávek na nové stroje.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Amazone

1) z podkladů Amazone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.