50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Inovovaný hákový nosič a nový dvounápravový zemědělský návěs Kröger

Zveřejněno: 29. 3. 2019

Zemědělství, stavebnictví nebo lesnictví – tam všude se využijí hákové nosiče a některé logistické operace jsou bez nich nepochopitelné. To také dokazuje stále větší poptávka. Kröger představuje inovovaný hákový nosič a nový dvounápravový návěs.

Kröger SAW32.

Již více než pět let nabízí společnost Kröger výhradně pro své výrobky systémy od firmy MEILLER. Dohoda o spolupráci byla prodloužena počátkem roku 2019. Od února 2019 společnost Kröger nabízí hákové nosiče (typ: RS21.65 volitelně RS21.70) s hákovým systémem společnosti MEILLER. Po zkušební fázi se Kröger rozhodl standardně vybavit všechny své nosiče vybavit novým typem háku. Kromě modernizovaného designu poskytuje inovativní systém také výhodu – dvojnásobnou rychlost vyklápění v určitých sekvencích (výbava na přání). Dále se hmotnost hákového systému snížila o 200 kg.

K vyzvednutí kontejnerů s různou výškou háku nabízí Kröger na přání také teleskopické rameno. Tím je zajištěno výškové nastavení 170 mm, což znamená, že mohou být také vyzvednuty kontejnery, které splňují různé normy.

Agroliner je nyní k dispozici také jako návěs

Nový dvounápravový návěs SAW32 nyní může být agregován s tahačem návěsů a ve spojení s Dolly podvozkem také s klasickým traktorem. Společnost Kröger uvádí, že tato verze návěsu oproti klasickým tandemovým a tridemovým traktorovým návěsům, přináší lepší jízdní stabilitu a vyšší užitečné zatížení. Návěs mohou tahat i lehčí traktory. Základní verze návěsu má mechanicko-hydraulické nucené řízení. Velkoobjemový návěs je tak velmi mobilní a snadno ovladatelný. Odpružení je buď parabolické, nebo vzduchové.

V závislosti na použití může být návěs obut do vysokotlakých nebo nízkotlakých pneumatik. V závislosti na provedení může nákladový prostor pojmout až 48 m³. Návěsy jsou k dispozici se schválením na 40, 60 nebo 105 km/h.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kröger

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.