Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Juras a Ramos. To jsou novinky Fella

Zveřejněno: 24. 3. 2017

Fella, která je součástí koncernu AGCO, představila novou přední sekačku Ramos FP 3060. Nová sekačka je k dispozici ve čtyřech verzích, například s kondicionérem či bez (Ramos 3060 FP-SL, Ramos 3060 FP KC, Ramos 3060 FP-RC). U modelů s kondicionéry, Fella používá přímý pohon bez řemenů.

Fella

Těžiště přední sekačky Ramos 3060 FP je co nejblíže k traktoru, čímž se uvolňuje přední náprava. Navíc nová sekačka je schopna chránit sklízenou plochu a minimalizuje spotřebu traktoru. Sekačka se také umí přizpůsobit povrchu terénu. Celkově lze konstatovat, že požadavky na trakční prostředek jsou minimální, protože s výjimkou jedné verze, kde je potřeba hydraulické připojení, není toto připojení k traktoru potřebné. Připojení k traktoru se tradičně provádí pomocí rychlospojek, trojúhelníku.

Vysokou bezpečnost při jízdě po silnici zabezpečují standardní pružiny, které neumožňují boční pohyb sekačky. Standardní možnost - rychlá výměna nožů zkracuje dobu údržby. Tlačítko pro výměnu nožů je integrované, jakož i krabice pro jejich úschovu. Pro dodržení maximálně třímetrové přepravní šířky lze ochranný kryt sekačky jednoduše sklopit.

Nový čtyřrotorový shrnovač

Fella nedávno představila i dva nové modely čtyřrotorových shrnovačů Fella Juras 12545 a 4000. Shrnovač Jura 1245 tvoří centrální čtvercový rám a centrální podvozek s jednou nápravou. Pracovní šířka může být nastavena hydraulicky na 12,50 metrů. O shrnování hmoty se stará čtveřice rotorů. Shrnovač je ISOBUS kompatibilní. Alternativou je nákladově efektivní model Juras 4000.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fella

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.