AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Kompaktní teleskopický nakladač Bobcat

Aktualizováno: 1. 12. 2016

Firma Bobcat představila na veletrhu Sima 2015 v Paříži inovovaný teleskopický nakladač TL358+ Agri, který je speciálně navržen do těžkých podmínek zemědělství.

Bobcat

Hlavním atributem nového modelu je jeho univerzálnost. K dispozici jsou tři různé rozměry stroje, které nabízejí kompaktnost, poskytují potřebný a špičkový výkon za všech okolností.

TL358+ je poháněn motorem Deutz o výkonu 100 koní. Stroj je schopen zvednout náklad o hmotnosti 3000 kg do výšky 5,8 m ve velmi stísněném prostoru a ve velké rychlosti.

TL358+ je vybaven plně automatickou hydrostatickou převodovkou, která umožní dosáhnout maximální rychlosti 40 km/h.

Stroj je k dispozici jako standard s 20palcovými pneumatikami, ale může být také vybaven 24palcovými pneumatikami pro lepší světlou výšku a trakci.

Kabinu lze provozovat dvěma způsoby - v dolní poloze, která má za následek velmi nízkou výšku - 2,1 m, nebo ve vyšší pozici, která zpříjemňuje viditelnost pro obsluhu v kabině.

TL358+ je velmi kompaktní stroj. Poskytuje výjimečný výkon, pohodlí a dobrou viditelnost.

Na modelu TL358+ je k dispozici i několik jedinečných funkcí. První z nich je dvojí možnost FNR, která umožňuje obsluze vybrat mezi joystickem nebo páčkou na volantu pro chod vpřed/vzad. Smart Handling System (SHS) zase umožňuje obsluze snadno nastavit rychlost pohybu výložníku v závislosti na druhu práce, kterou provádí. 

Rychlého nastavení lze použít k nakládce například hnoje a podobných materiálů, zatímco druhé nastavení je ideální pro umísťování balíků nebo pro jinou větší přesnou práci na farmě. 

V neposlední řadě je režim ECO, který využívá ekonomický pohonný systém pro nastavení hlavních funkcí stroje, pro zajištění rovnováhy mezi poskytováním nejlepšího poměru spotřeby/výkonu paliva.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Bobcat

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.