Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Kramp: Další rekordní rok navzdory nečekaným výzvám

Zveřejněno: 4. 6. 2023

Skupina Kramp zveřejnila výroční zprávu za rok 2022 s tématem – Stavíme na minulosti, utváříme budoucnost. Rok 2022 byl rokem nečekaných výzev, zejména války na Ukrajině a inflace, kterou vyvolala. Přesto společnost dosáhla obratu 1,1 miliardy eur.

Kramp: Další rekordní rok navzdory nečekaným výzvám.

Obrat společnosti Kramp Groep v roce 2022 činil 1,1 miliardy eur, což představuje nárůst o 7 %. Vyšší obrat však nezaznamenala jen společnost Kramp Groep jako celek, ale i jednotlivé země. „Pokud porovnáme celkové náklady v letech 2021 a 2022, vidíme v roce 2022 nárůst o 16,5 milionu eur (12 %). Celkově to však byl vzhledem k okolnostem stále dobrý rok. Náš výsledek je sice nižší než v roce 2021, ale naše finanční pozice zůstává velmi silná,“ vysvětluje Hans Scholten.

Rok 2022 přinesl společnosti Kramp kromě nečekaných výzev také mnoho zajímavostí. Eddie Perdok: „Úspěšně jsme rozšířili náš sklad ve Francii, přeměnili naši polskou maloobchodní síť Grene na prodejny Powered by Kramp a realizovali náš plán stát se nepostradatelným partnerem v lesnictví a zahradnictví. V roce 2022 také společnost Kramp oslavila 70. výročí svého založení se všemi svými kolegy po celé Evropě.“

„Je nesmírně důležité, abychom navázali na naši minulost a zároveň se zaměřili na neustálé zlepšování. Abychom mohli i nadále zvyšovat svůj podíl na trhu, musíme posilovat naši nabídku hodnoty pro zákazníky a neustále optimalizovat naše procesy a způsoby práce. Chceme zajistit, abychom zákazníkům poskytovali nejlepší zkušenosti a spokojenost. Chceme také udržitelným způsobem utvářet budoucnost. Proto dbáme na to, abychom v našem dodavatelském řetězci identifikovali sociální a environmentální rizika, minimalizovali je a pokud možno jim předcházeli,“ shrnuje Eddie Perdok ze společnosti Kramp.