TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

McCormick na Agritechnice představí inovované traktory s vyšším výkonem a důrazem na komfort

Zveřejněno: 30. 10. 2019

McCormick na zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 představí nové motory vyhovující emisním standardům a inovativní konstrukční řešení. Návštěvníci na výstavní ploše budou seznámeni s obchodním modelem 4.0, kde technologická vylepšení a inovace jdou ruku v ruce s lidským faktorem a udržitelností životního prostředí.

McCormick X7.624 VT-Drive

Koncern Argo Tractors dokonce vyslal svůj traktor McCormick X7.624 VT-Drive do soutěže Traktor roku 2020, která se koná v rámci veletrhu Agritechnica. Traktor nabízí vyšší výkon motoru- až 240 koní, tím pádem patří mezi nejvýkonnější modely řady X7.6 VT-Drive, která zahrnuje modely od 180 koní. Pět modelů řady X7.6 dostane nový motor plnící emisní normu Stage V. McCormick X7.624 je osazen šestiválcovým, 24ventilovým a 6,7litrovým motorem Beta Power Fuel Efficiency - dosahuje maximálního točivého momentu 983 Nm při 1400 ot/min se systémem Power Plus, který zaručuje maximální výkon v kombinaci s úsporou paliva. Motor se kvůli emisím neobejde bez systému SCR a DOC. Dokonce je vybaven systémem B.I.C. - Best in Class, který snižuje plýtvání motorovým olejem a zkracuje dobu údržby palivových filtrů. Traktor je vybaven motorovou brzdou. Motor spolupracuje s převodovkou VT-Drive, která má čtyři rozsahy rychlostí, od minima 0,04 km/h do maxima 50 km/h.

Ergonomická kabina traktorů disponuje poloaktivním odpružením a v interiéru najdeme materiály nejvyšší kvality. Loketní opěrka má pět programovatelných tlačítek. Pro zvýšení pracovního komfortu bylo upraveno uspořádání ovladačů na loketní opěrce. Novinkou je systém, který umožňuje obsluze elektricky nastavit sloupek řízení. McCormick X7.624 je také kompatibilní se satelitním naváděním a systémem ISOBUS , který propojuje traktor, nářadí a palubní počítač. Díky systému ISOBUS může obsluha řídit všechny funkce nářadí pomocí jediného dotykového monitoru, aniž by v kabině musel být další ovládací terminál. Traktor nabídne i systém McCormick Fleet Management pro správu vozového parku.

Mezi hlavní nové vlastnosti modelu McCormick X7.624 VT-Drive patří nový design kapoty, který je v souladu s produktovým designem traktorů McCormick X8, a nový design střechy s 12 pracovními světly, která byla přemístěna tak, aby obsluha ještě lépe viděla při nočním provozu.

Podobných vylepšení se dočkala i vlajková loď řady McCormick X8 VT, která pokořila hranici výkonu 300 koní. Tato modelová řada obsahuje tři traktory s výkonem motoru 264, 286 a 310 koní. Výkon dodává šestiválcový motor Betapower Fuel Efficiency o zdvihovém objemu 6,7 l. Na veletrhu bude prezentována i řada McCormick X6.4, která obsahuje tři modely s výkony 121, 133 a 140 koní. Motor je tentokrát čtyřválcový Betapower Fuel Efficiency. Traktory s hmotností 5 200 kg a maximální povolenou hmotností 8 500 kg mají rozvor kol 2,54 m.

Autor: Milan Jedlička
Foto: McCormick

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.