TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Merlo elektrifikuje teleskopické manipulátory do stísněných prostor

Zveřejněno: 8. 1. 2020

Schopnost manipulovat s materiálem bezpečně a s maximální lehkostí byla vždy doménou teleskopických manipulátorů Merlo – bez ohledu na použití v zemědělství, stavebnictví či průmyslu. Nejnovějším přírůstkem, který poprvé nepoužívá naftový motor, je elektrický kompaktní teleskopický manipulátor E-Worker.

Elektrický kompaktní teleskopický manipulátor E-Worker od firmy Merlo

Elektrický kompaktní teleskopický manipulátor E-Worker od firmy Merlo se poprvé představil na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru. Celá produktová řada E-Worker zahrnuje manipulátory s malými rozměry a šetrné k životnímu prostředí. Manipulátory byly navrženy tak, aby zcela snížily hladinu hluku a emise, zvýšily manévrovatelnost ve stísněných prostorech a výrazně snížily provozní náklady ve srovnání s naftovými modely.

Firma Merlo dokonce vyvinula vlastní software umožňující sledovat stav baterií (a optimalizovat je). Elektrický manipulátor díky tomu vydrží na jedno nabití pracovat zhruba 8 hodin (hodnota závisí na typu prováděné práce). Manipulátory E-Worker jsou převážně určeny pro provoz v uzavřeném prostoru, jako jsou stáje, sklady a továrny.

K dispozici jsou dva modely o výkonu 60 nebo 90 koní - E-Worker 25,5 - 60 (2WD) a E-Worker 25.5-90 (4WD). Nabízejí nosnost maximálně 2,5 t, avšak při maximální výšce zdvihu 4,8 m je omezena na 1,5 t. Oba modely vyvinou maximální rychlost 22 km/h. Šířka manipulátorů činí 1,53 m a výška 1,96 m.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Merlo

1) čerpáno z materiálů Merlo


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.