Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Nakladače MultiOne pro každodenní manipulaci a údržbu areálů

Zveřejněno: 27. 2. 2019

Součástí každého provozu, ať už se jedná o zemědělství, stavebnictví, zahradnictví či komunál je manipulace s materiálem či údržba areálů. Tam všude se uplatní malé kloubové nakladače MultiOne, jež vynikají obratností, silou a příznivými rozměry. Výrobce zastupuje na trhu společnost P & L, spol. s r.o.

Rozměry nakladače dovolují pohyb i v úzkých chodbách kravínů.

Výrobcem kloubových mini nakladačů je italská společnost CSF-MULTIONE, vlastněná pouze jedním majitelem. Její široké produktové portfolio zahrnuje dvanáct modelových řad s hmotností strojů od 450 kg do 2 540 kg a nosností od 250 kg do 1 700 kg. Využitelnost nakladače rozšiřují nejrůznější adaptéry, které v nabídce mají též hojné zastoupení. Vybírat lze mezi více než 170 originálními adaptéry.

„100% Made in Italy“ a dodání téměř ihned

Přístup k výrobě dodává nakladačům originální vlastnosti a mohou se pyšnit označením „100% Made in Italy“. Šasi a rámy strojů jsou totiž vyráběny ve vlastních kapacitách. To stejné platí o celé řadě adaptérů, které jsou navrženy přímo pro použití na nakladače MultiOne, čímž je zaručena jejich plná kompatibilita se všemi modely. O vysokém standardu výroby svědčí fakt, že jsou využíváni roboti při dělení a svařování, tím je výrobce schopen eliminovat výrobní vady a reagovat pružněji na potřeby zákazníků. Samotná montáž a kompletace nakladačů probíhá ve stejném výrobním závodě.

Každého budoucího majitele určitě potěší, že výrobce, jako jeden z mála, drží skladem velký počet strojů v základní výbavě. Je tedy schopen dodat stroj za velmi krátkou dobu a to v rozmezí od 1 do 8 týdnů, v závislosti na požadované specifikaci stroje.

Nulové emise a limitovaná edice

MultiOne na loňském veletrhu EIMA v Bologni představil dlouho očekávaný model EZ7-Plus. Jak je z prvního písmena v označení patrné, má co do činění s elektřinou. V tomto kloubovém nakladači nenajdete dieselový motor, nýbrž dva elektromotory vyznačující se minimálními provozními náklady. Jeden elektromotor slouží pro pohon pojezdu (6 kW) a druhý pro výložník a přídavný vnější hydraulický okruh (2,5 kW). Nakladač je vybaven lithium-iontovou baterií poskytující mnohem kratší dobu nabíjení. Nabíjení se provádí prostřednictvím běžné zásuvky na 220V. Elektrická verze osloví zejména ty, kteří požadují tichý a bezemisní provoz nakladače v uzavřených prostorách, městských aglomeracích či speciálních provozech. Jako základ při vývoji posloužil nejžádanější nakladač série MultiOne 8, takže si elektro verze zachovává všechny přednosti od svých bratrů se vznětovým motorem. Nakladač dosahuje maximální rychlosti jízdy 12 km/h, hmotnost činí 1 800 kg a nosnost 1 600 kg.

Pro opravdové fajnšmekry a fanoušky značky je k dispozici další novinka, a sice limitovaná edice MULTIONE KARBON, která dovoluje objednat si nakladač s černým karbonovým povrchem opláštění stroje namísto standardní modré barvy.

MultiOne na statku Václava Vydry

Například nakladač MultiOne 8.4S jezdí i na statku Malčany u slapské přehrady, který je známý díky chovatelům koní v čele s výraznou osobností Václava Vydry, českého herce. „Těším se na něj, až si ho vyzkouším. Myslím, že tady bude platný, protože, jak se koukám na ty rozměry, vejde se všude,“ ocenil jednu z předností pan Vydra při prvním kontaktu s nakladačem a vtipně dodal: „Vždy jsem si přál sedět v »anglickém autíčku«.“ MultiOne 8.4S se vyznačuje velkou tlačnou a zdvihovou silou. „Disponuje hydraulickými čerpadly, vydávajícími výkon na předním vývodu 72 litrů, což je skvělé pro adaptéry, jako je mulčovač či půdní vrták,“ zmínil produktový manažer pan Michal Lukeš. A právě takové adaptéry budou na statku používat. Ocení i správně zvolenou velikost stroje pro průjezd stájí a manipulaci s materiálem. Nakladač vyvine maximální rychlost 24 km/h a motor poskytuje výkon 40 koní. Po několika týdnech využívání nakladače na statku, pan Vydra dále ocenil nejen kompaktnost nakladače, ale také vlastnosti výsuvného mulčovače, robustnost půdního vrtáku a lopaty. Překvapen byl také z finančně nenáročného a rychlého servisu po 50 motohodinách, protože servis se provádí pouze na hydraulické soustavě. „Úžasná věc je jednoduchost v ovládání. Joystickem se ovládá celý stroj. Jsou tu jen dva pedály. Ovládání je strašně jednoduché. Kdo se do nakladače posadil, mohl hned jezdit,“ zhodnotil ovládání pan Vydra a závěrem doporučil pořízení stroje MultiOne, neboť je to nejen schopný stroj, ale i skvělá hračka.

Kvalitu značky MultiOne okazuje i obchodní síť partnerů, kteří působí již několik let na trhu a úspěšně značku MultiOne prodávají a servisují. Díky této síti a pobočkám společnosti P&L, má zákazník servisní zázemí po celé ČR a SR.

Seznam dealerů

Akce na nakladače MultiOne
Akce na nakladače MultiOne
Autor: Milan Jedlička
Foto: P & L, spol. s r.o.

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.