Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Největší nesený postřikovač a větší Hardi Evo

Aktualizováno: 1. 12. 2016

Firma Hardi na veletrhu Agritechnica 2015 představí nový nesený postřikovač. Bude se jednat o špičkový model o objemu více 2200 litrů, což bude největší sériově vyráběná nádrž na světě. Nový nesený postřikovač bude spadat do série Mega.

Hardi

S objemem 2200 litrů bude postřikovač na vrcholu nesených modelů -  a pokud do předního závěsu traktoru zavěsíme ještě přídavný zásobník, objem celkově jistě překročí 3000 litrů, což je velmi úctyhodné.

Postřikovač bude vybaven rameny o pracovní šířce až 28 metrů, které se budou skládat do svislé polohy.

Větší samochodný postřikovač

Firma také rozšiřuje komplexní řadu samochodných postřikovačů - o nový model Alpha Evo EcoDrive 5000L. Poptávka po výkonném postřikovači je mezi zemědělci značná, a jako správný výrobce, reaguje na požadavky ze strany zemědělců a snaží se jim vyhovět. Výsledkem je větší postřikovač, který nese inovativní prvky. 

Nový postřikovač nabídne výkon 245 koní (180 kW), který dodává motor Deutz.

Hydrostatický systém pohonu je nejsilnějším v tomto segmentu. S čerpadly Sauer-Danfoss (2115 ccm) a pohonem kol Poclain (2x 1600 ccm přední a 2x 2500 ccm zadní), může postřikovač v silničním režimu vyvinout rychlost až 40 km/h -  při nízkých otáčkách motoru.

AirRide - nové vzduchové odpružení

Pneumatické odpružení AirRide pochází z vývoje a zkušeností firmy Hardi, stejně tak jako vlastní pohon Saritor. Saritor byl speciálně navržen pro zámořské trhy, kde se klade důraz na extrémně vysoký výkon aplikace (více než 5000 ha za rok) a vysoké aplikační rychlosti (až 30 km/h). Odpružení AirRide nabídne lepší jízdní komfort. 

Autor: Milan Jedlička
Foto: Hardi

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.