Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Nová generace speciálů nabízí širokou škálu možností konfigurace

Zveřejněno: 28. 9. 2017

Massey Ferguson, člen korporace AGCO, představí na veletrhu Agritechnica 2017 nové traktorové speciály do sadů a vinic.

Massey Ferguson

Nová série traktorů nabízí zemědělcům, kteří pracují v oblasti sadařství a vinařství, širokou škálu pokročilých technologií v různých vysoce kvalitních modelových variantách. Vývoj byl zaměřen zejména na vysoký výkon v kombinaci s vynikající spotřebou paliva, komfortem a bezkonkurenční univerzálností.

Rozsáhlý sortiment traktorů nabízí možnosti, které jsou přizpůsobeny konkrétním zákazníkům. Nyní je k dispozici také zcela nový model "Wide Fruit" s širším podvozkem pro vyšší stabilitu, který je také ideální pro použití na strmějších svazích.TIP: Same Argon, přichází čtyři nové modely od 65 do 97 koní

Řada MF 3700 nabízí širokou škálu inovací a vylepšení oproti předchůdci MF 3600 Xtra, který již stanovil nové standardy, např. pokud jde o komfort.

Traktory řady MF 3700 jsou osazeny výkonnými čtyřválcovými motory nové generace se zvýšeným hydraulickým výkonem. Traktory pokrývají výkon od 75 do 105 koní a poskytují vyšší točivý moment. Tyto motory nabízejí dvě rychlostní paměti, takže preferované otáčky motoru lze rychle a snadno nastavit pro vyšší jízdní komfort. Na rozdíl od předchozích modelů je systém čištění výfukových plynů nyní umístěn na straně kapoty, takže zůstává velmi nízká kabina a viditelnost řidiče se zlepšila.

Volitelně je k dispozici přední závěs, PTO nebo čelní nakladač. Servisní interval byl prodloužen na 600 hodin, zvětšena byla také palivová nádrž a má lepší přístup k doplňování paliva. Velká 74litrová palivová nádrž a volitelná doplňková nádrž o objemu 30 litrů zkracují prostoje při doplňování paliva. Kromě toho je nyní palivová nádrž přístupná také přes kapotu, což urychluje plnění nádrže a podstatně zjednodušuje přístup v případě, kdy je vpředu traktoru zavěšen stroj.TIP: Inteligentní pluh sám zarovná okraj pole. Jak to funguje?

Nový MF 3700 je k dispozici v pěti verzích:

1.   V = Vinice - pro použití ve vinicích s obecně úzkými řadami, s maximální rychlostí 40 km/h.

2.   S = Speciální - pro vinice s delšími řadami, s mírně širším podvozkem a prostornější kabinou pro řidiče.

3.   F = ovoce - pro použití s ​​velmi rozlehlými sady, dobře vybavený traktor se širší přední nápravou a prostornější kabinou.

4.   G = Ground Effect - širší přední nápravy pro větší stabilitu.

5.  Zcela nový: WF = "Wide Fruit" - širší traktor pro použití v sadařství, ale také ideální pro alpské zemědělské práce; s nízkým těžištěm a dodatečnou stabilitou na svazích díky širší přední a zadní nápravě, nízké hmotnosti a prostornější kabině. 

 

Různá výbava 

Traktory jsou k dispozici ještě ve dvou variantách výbavy. Mohou být proto přizpůsobeny individuálním požadavkům. Základní varianta znamená traktor s kabinou nebo bez, vybavený mechanickým převodem s 24/24 rychlosti a hydraulickým systémem s průtokem až 95 l/min, pomocí dvou mechanických řídicích ventilů, a s mechanicky ovládaným zvedacím mechanismem na zádi. K dispozici je pak ještě převodovka s rychlostmi 24/12, hydraulický výkon až 120 l/min se dvěma elektronickými regulačními ventily na zadní straně a centrálně namontovaný regulační ventil s průtokovou rychlostí 45 l/min.

Modely řady MF 3700 V (vinařství) nyní nabízejí maximální rychlost 40 km/h a umožňují tak efektivnější přepravu.TIP: První autonomní sklizňová linka na světě

Osvědčené převodovky pro speciální úkoly

Existují čtyři různé převodovky. Mechanická 12/12stupňová převodovka (rychlost 30 km/h), mechanická 24/24stupňová převodovka (rychlost 40 km/h), mechanická převodovka 24/12-PowerShuttle a 24/26 s přepínáním Hi / Low.

Silnější hydraulika pro náročné pracovní příslušenství Série MF 3700 v porovnání se svými předchůdci disponuje výrazně výkonnější hydraulikou. Požadovaná hydraulická síla je již dosažena při velmi nízkých otáčkách motoru. Zákazníci mají také možnost volby - mezi systémem s dvěma čerpadly o objemu 95 l při 2300 ot/min (65 l/min u pomocných čerpadel) nebo při 1800 otáčkách za minutu (51 l/min u pomocných čerpadel) nebo systémem se třemi čerpadly.

Zadní závěs nabízí nosnost 2,5 - 3 tun, ve kterém budoucí majitel podle svých individuálních potřeb má na výběr dva až šest regulačních ventilů.

Přímo ve výrobním závodě lze traktory osadit čelním nakladačem.TIP: Senzor zachrání zvíře před žacím strojem

Pokročilé možnosti PTO

Široká škála možností vývodového hřídele zahrnuje varianty s otáčkami 540, 540ECO 1000 ot/min a také pakety rychlosti pojezdu pro nejrůznější aplikace PTO. Kromě toho mohou být traktory vybaveny novým vývodovým hřídelem o výkonu 540 nebo 1 000 ot/min, který pracuje v kombinaci s volitelným předním závěsem. Elektrohydraulický přenos je významnou výhodou, protože zajišťuje měkké a účinné spojení předního a zadního kloubového hřídele.

Systém prvotřídního pohonu všech kol

Systém pohonu čtyř kol je vybaven standardní spojkou. Alternativně je možné zvolit volitelnou hydraulickou vícedávkovou spojku pro náročné podmínky. Nové snímače úhlu natočení umožňují automatickou aktivaci a deaktivaci pohonu všech kol, když je volant přemístěn do předem nastaveného úhlu.

V roce 2018 budou některé modely vybaveny zavěšením přední nápravy, aby se zvýšil komfort jízdy na nerovném povrchu.

Praktické změny

Plynový pedál je nyní umístěn podél převodového tunelu v kabině, čímž je zajištěn snadný přístup a zvýšený komfort. Kromě možnosti pevného nebo nastavitelného volantu je také k dispozici skloněný volant, který může řidič přizpůsobit individuálně podle potřeby. Pravá konzola byla také přepracována a optimalizována. Nyní má spínače pro paměť otáček motoru, jistič pro elektrohydraulický regulační ventil a ovládací hloubkový otočný ovladač. Dále má kabina nový digitální přístrojový panel a volitelně buď analogový, nebo digitální příjem rádia. Kabiny kategorie 2 mohou být vybaveny klimatizací, vnitřním zrcátkem a elektricky nastavitelnými vnějšími zrcátky. V neposlední řadě je k mání také nové osvětlení či komfortní sedačka Grammer.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Massey Ferguson

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.