Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Nová kabina Class plní nejvyšší normu 4, ačkoliv nemusí

Aktualizováno: 6. 3. 2017

I když předpisy nevyžadují použití normy 4 u kabin samojízdných postřikovačů, přesto Evrard své postřikovače Alpha Evo vybaví kabinami Class 4, které přísnou normu plní. Kromě toho se na veletrhu SIMA 2017 představí verze postřikovače, která pojme 5000 litrů.

Evrard

Kabina, která plní normu 4 je před uvedením na trh podrobena rozsáhlému testování a musí prokázat, že řidiče ochrání před všemi negativními vlivy - prach, aerosoly a páry. Kabina musí být vybavena vhodnou vzduchovou filtrací.Nová vlajková loď

Na veletrhu SIMA se představí nová vlajková loď Alpha 5000. Zařadí se tak mezi modely, které pojmou 3500 a 4100 litrů. Nový model nabídne šestiválcový motor Deutz o výkonu 245 koní (plní Tier IV Final). K dispozici budou hliníková ramena od 24 do 45 metrů, nebo ramena se vzduchovou asistencí Force od 24 do 36 metrů.Všechny komponenty postřikovače jsou rozloženy tak, aby bylo optimálně rozloženo zatížení mezi přední a zadní nápravou. S tímto jedinečným designem má Alpha nejlepší poměr váha/výkon na trhu. Standardem u nového modelu Alpha 5000 bude vzduchové odpružení, ovládání přes ISOBUS a automatické sledování Active Boom Pro.

Firma Evrard byla založena v roce 1952, patří do skupiny Hardi od roku 1987. Evrard se specializuje na vývoj a výrobu tažených postřikovačů (Meteor) a motorů pro všechny stroje ve skupině Hardi (Alpha evo a Saritor).

Autor: Milan Jedlička
Foto: Evrard

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.