Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Pichon představuje novou řadu cisteren SV16 pro aplikaci tekutých organických hnojiv

Zveřejněno: 26. 1. 2021

Společnost Pichon uvádí na trh novou řadu aplikačních cisteren SV16. Cisternu si může budoucí majitel nakonfigurovat podle svých představ.

Novinkou u aplikačních cisteren Pichon SV16 je integrovaný rám s tandemovým podvozkem se vzdáleností náprav více než 1,80 m

Novinkou u aplikačních cisteren Pichon SV16 je integrovaný rám s tandemovým podvozkem se vzdáleností náprav více než 1,80 m, díky tomu mají cisterny celkovou hmotnost 28 tun, tj. o 4 tuny více než je na trhu obvyklé v této kategorii strojů. Díky těmto vlastnostem je podle výrobce tato cisterna jednou z nejkonkurenceschopnějších ve svém oboru.

Cisterna využívá nový řídicí systém iControl 7S. Ovládá se přes dotykovou 7palcovou obrazovku vyvinutou přímo inženýry firmy Pichon. Ergonomicky je možné ovládat funkce cisterny, možné je přiřadit i joystick. Díky IControl 7S bude obsluha schopna automatizovat třeba proces čerpání a aplikační cyklus. Provozní data bude možné v reálném čase sledovat na obrazovce. Pro správu a sledování údržby si Pichon vybral novou elektronickou architekturu (počítač a kabelové svazky).

Cisterny Pichon SV16 budou využívat standardizovaný lapač kamenů k zachycení cizích těles během rozmetacího cyklu. Optimalizován byl i způsob plnění a vyprazdňování.

Pichon také spustil nový web „MyParts“, který umožňuje nahlédnout do veškeré technické dokumentace týkající se produktu (uživatelské příručky, náhradní díly atd.).

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Pichon

1) z podkladů Pichon


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.