Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Pneumatiky Alliance 585 prvovýrobní variantou u teleskopických manipulátorů Manitou MLT NewAg

Zveřejněno: 29. 5. 2021

Společnost Manitou schválila pneumatiky Alliance 585 jako prvovýrobní variantu pro teleskopické manipulátory MLT NewAg. Toto obutí o velikosti 460/70R24 tak mohou zákazníci pořizující si některý z modelů MLT NewAg a NewAg XL dostat již na novém stroji.

Teleskopické manipulátory Manitou MLT NewAg byly navrženy s ohledem na maximální účinnost a všestrannost. Totéž platí i pro pneumatiky řady Alliance 585. Zdroj foto - tisková zpráva Alliance

Pneumatiky Alliance 585 jsou nyní k dispozici pro modely řady MLT NewAg a NewAg XL. Obutí je reakcí na zvýšenou poptávku od zákazníků, kteří hledají vhodné pneumatiky pro náročné používání na tvrdém povrchu,” uvedla Camille Rouvrais, produktová manažerka pro globální trh (MLT).

Koncern Alliance Tire Group (od roku 2021 Yokohama Off-Highway Tires) již získal ocenění Dodavatel roku (2019) od společnosti Manitou a obutí manipulátorů NewAg již z výroby do pneumatik Alliance je dalším důkazem o pevných partnerských vztazích mezi oběma společnostmi.

Nejdůležitější jsou účinnost, všestrannost a spolehlivost

Teleskopické manipulátory Manitou MLT NewAg byly navrženy s ohledem na maximální účinnost a všestrannost. Totéž platí i pro pneumatiky řady Alliance 585. „Jsme svědky rostoucího příklonu k univerzálním strojům pro různé úkoly a provozy, tedy ke strojům, které se používají k nakládání a vykládání v různých prostředích, při všech možných pracích na farmách, stejně jako ke každodenní přepravě po silnicích, dokonce i několikrát denně. K tomu je potřeba skutečně všestranná technika – například teleskopické manipulátory – a rovněž pneumatiky, které odvedou dokonalou práci bez ohledu na okolnosti. Přesně to symbolizuje obutí Alliance 585,” shrnuje Kristoff Van der Burght, ředitel OEM pro Evropu v Yokohama Off-Highway Tires (dříve Alliance Tire Group).

Pneumatiky Alliance 585 si od uvedení v roce 2019 vysloužily vynikající pověst. Zdroj foto - tisková zpráva Alliance
Pneumatiky Alliance 585 si od uvedení v roce 2019 vysloužily vynikající pověst. Zdroj foto - tisková zpráva Alliance

Stručné představení pneumatik Alliance 585

Všestranné pneumatiky s ocelovými nárazníky se velmi dobře ujaly již krátce po uvedení na trh a následně si vysloužily vynikající pověst díky prvotřídním vlastnostem a produktivitě. Velké a více směrné bloky běhounu byly vyvinuty a zkonstruovány zejména pro teleskopické manipulátory kompaktní nakladače a rypadlo-nakladače. Zvětšují styčnou plochu s povrchem, což umožňuje bezproblémovou jízdu po tvrdém povrchu a zároveň vynikající stabilitu při velkém zatížení v kopcovitém terénu. Impozantní hloubka vzorku s optimálním poměrem plochy drážek k celkové ploše zaručuje spolehlivý záběr a přilnavost, schopnost účinného samočištění v terénu a větší ochranu proti skluzu. Kromě ocelových nárazníků mají pneumatiky vyztužené bočnice a speciální složení, které je aktivně chrání před průrazy, proříznutím a poškozením vzorku a zároveň poskytuje dobrou nosnost. Stručně řečeno vlastnosti zaručující dlouhou výdrž a dobré vlastnosti pneumatiky po celou dobu její životnosti.

Pneumatiky Alliance 585 jsou nyní k dispozici pro modely řady MLT NewAg a NewAg XL. Zdroj foto - tisková zpráva Alliance
Pneumatiky Alliance 585 jsou nyní k dispozici pro modely řady MLT NewAg a NewAg XL. Zdroj foto - tisková zpráva Alliance

Pneumatiky Alliance 585 jsou k dispozici ve 13 velikostech včetně důležitých velikostí pro teleskopické manipulátory, jako jsou 460/70R24, 500/70R24, 440/80R24 a 400/80R24.

Yokohama Off-Highway Tires

Společnost Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) se specializuje na navrhování, vývoj, výrobu a podporu prodeje pneumatik pro zemědělství, lesnictví, stavebnictví, průmysl, zemní práce, těžbu, přístavy a další odvětví. YOHT vlastní světoznámé značky Alliance, Galaxy a Primex a má zastoupení ve více než 120 zemích. Díky rozmanitému portfoliu čítajícímu více než 4000 položek je společnost YOHT schopna dodávat – jak servisům, tak i v rámci prvovýbavy – pneumatiky vynikající kvality přesně pro konkrétní aplikace a speciální účely.

Autor: Dania Tsangarides
Foto: Alliance

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.