TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Více univerzálnosti a produktivity, řada pneumatik Alliance 585 byla rozšířena o nové velikosti

Zveřejněno: 2. 4. 2020

Alliance Tire Group (ATG) uvádí na trh nové velikosti mimořádně populární řady pneumatik pro teleskopické manipulátory, rypadla a kompaktní nakladače. Pneumatiky podle výrobce nabízí delší životnost a maximální produktivitu.

Pneumatiky Alliance 585 na teleskopickém manipulátoru Bobcat.

Řada pneumatik Alliance 585, která byla uvedena na trh teprve v roce 2019, se již stala bestsellerem a získala vynikající pověst díky špičkovému výkonu a produktivitě. Univerzální pneumatiky jsou vhodné pro použití jak na tvrdém povrchu, tak třeba na štěrku. Tyto pneumatiky jsou vhodné pro náročné pracovní prostředí ve stavebnictví, zemědělství či komunálním sektoru. Bez ohledu na to, zda se jedná o teleskopický manipulátor, rýpadlo-nakladač nebo kompaktní nakladač: pneumatiky Alliance 585 byly speciálně navrženy pro efektivní a bezproblémový provoz.

Pneumatiky Alliance 585 spadají do rychlostní kategorie B – 50 km/h. Mají jedinečný dezén a robustní konstrukci. „Vidíme rostoucí trend směrem ke strojům, které mohou být využívaný jak ve stavebnictví, tak v zemědělství. Tyto stroje jsou většinou používány denně nebo dokonce každou hodinu v různých pracovních prostředích. Tato prostřední vyžadují všestranné stroje (jako jsou například teleskopické manipulátory) a vhodné pneumatiky. Pro tyto účely byla řada pneumatik Alliance 585 navržena a vyvinuta,“ řekl Gerrit Vinkers, Application Specialist Europe ve společnosti Alliance Tire Group.

Pneumatiky Alliance 585 díky běhounu mají větší kontaktní plochu s podložkou. To umožňuje pohodlnou jízdu na tvrdých površích a vynikající stabilitu i v kopcovitém terénu a při zatížení. Zároveň větší hloubka dezénu zajišťuje spolehlivou trakci a přilnavost a umožňuje efektivní samočisticí schopnost na různých površích.

Konstrukce ocelových pásů a vyztužené boční stěny zajišťují aktivní ochranu proti propíchnutí, řezům a poškození běhounu, chrání boky pneumatik a zajišťují optimální nosnost. To vše přispívá k opravdu pozoruhodnému, trvalému a spolehlivému výkonu. Alliance 585 je nyní k dispozici v pěti nových velikostech (400/70R18, 400/70R20, 500/70R24, 340/80R18, 440/80R24) a velikosti 460/70R24 byla už dříve dostupná.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: ATG

1) čerpáno z materiálů ATG

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.