50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Postřikovací ramena Amazone Super-L3 v nových pracovních záběrech. Jejich délku je možné redukovat

Zveřejněno: 11. 1. 2022

Firma Amazone zkonstruovala postřikovací ramena Amazone Super-L3, aby vyhověla vysokým nárokům a mohla nabídnout ramena s velkým pracovním záběrem.

Tažený postřikovač Amazone UX 7601 Super s ramenem Super-L3 o délce 42 m.

Kromě známých postřikovacích ramen Amazone Super-L3 s pracovním záběrem do 36 m jsou nyní k dispozici i verze s pracovním záběrem 39 m, 40 m a 42 m. Ramena mohou pracovat i s redukovaným záběrem na 12 m, 24 m a 33 m. Rameno se záběrem 42 m lze také sklopit na 40 m nebo 39 m pomocí volitelného redukčního kloubu na koncových částech ramen. Ramena Amazone Super-L3 o délce 39 m lze pomocí tohoto volitelného vybavení zredukovat např. na 36 m. Možné je také jednostranné nezávislé sklápění až na vnitřní část ramene pro snadné překonávání překážek. Tato řešení nabízí pouze firma Amazone.

Konstrukční řešení částí ramene Amazone Super-L3 zajišťuje vysokou tuhost a nosnost postřikovačů řady Amazone UX. Koncové části ramene jsou vždy v klidu a v případě kolize s překážkou se bezpečně uvolní a rameno se pak rychle vrátí zpět do své polohy. Celkově je tak dosaženo naprosto plynulého chodu za všech podmínek.

Postřikovací ramena Amazone Super-L3 pokrývají široké spektrum pracovních záběrů.
Postřikovací ramena Amazone Super-L3 pokrývají široké spektrum pracovních záběrů.

Díky speciálnímu skládacímu systému je rameno v přepravní poloze mimořádně kompaktní a nevyčnívá dopředu mimo postřikovač Amazone. Nové varianty ramen Amazone Super-L3 v pracovních záběrech od 39 m do 42 m jsou navíc standardně vybaveny aktivním systémem vedení ramen ContourControl a systémem tlumení horizontálních kmitů SwingStop.