Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Představení novinek techniky BEDNAR pro rok 2015

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Pro letošní obchodní rok 2015 společnost BEDNAR připravila pro zákazníky hned celou řadu novinek stojů, které zákazníci využijí zejména při pracovních operacích určených pro „managment rostlinných zbytků“, podmítku, hloubkové zpracování půdy a meziřádkovou kultivaci.

BEDNAR

„Managment rostlinných zbytků“

Mimo mulčovačů rostlinných zbytků, které jsou již známým produktem a v poslední době jsou stále častěji využívané při pracovních úkonech v „managmentu rostlinných zbytků“ jsme doplnili nabídku o speciální stroj s názvem STRIEGEL – PRO PE. Zjednodušeně lze říci, že se jedná o „polní brány“. Jejich využití bude po sklizni zejména obilovin a řepky olejné. Jedním přejezdem dojde k „rozvláčení“ nařezání slámy tak, aby byla rozprostřena po celé ploše sklizeného pole. Zajistíme tím vytvoření ideálních podmínek pro následné zpracování půdy. Další variantou využití je brzká jarní předseťová příprava zejména na těžkých půdách, kdy jedním přejezdem dojde k prvnímu urovnání a provzdušnění ornice. Čímž dosáhneme jejího rychlejšího proschnutí po zimě.

Kvalitní podmítka strniště s vyšším podílem posklizňových zbytků

Pro letošní rok je připraven nový model diskového podmítače s označením ATLAS AO_L. Jedná se o diskový podmítač určený pro hlubší podmítku zejména pro zpracování pozemků s vyšším podílem posklizňových zbytků. Průměr disku je u tohoto modelu zvolen 620 mm. Odpružení disku v tomto případě přes gumové segmenty a rozteč mezi disky je 250 mm. Jak je u diskových podmítačů BEDNAR zvykem, jsou na slupici jednotlivé disky párově uloženy (Twin – disc systém). Mezi hlavními výhodami je nutné ještě zmínit integrovanou transportní nápravu a umístění diskové baterie do písmene X.

Inovace univerzálního kypřiče

Již odzkoušený stroj FENIX FO byl nově doplněn o možnost horizontálního jištění pracovních orgánů. Tento stroj nese označení FO_L a pružiny non-stop jištění jsou předepnuty na maximální odpor 450 kg. Inovovaný FENIX FO_L je díky tomu především určen pro práci v písčitých až středně těžkých půdách. 

Mechanické ošetření porostu během vegetace

Poslední hlavní novinkou pro letošní rok jsou stroje na mechanické ošetření porostu cukrové řepy během vegetace. Jde o meziřádkový kypřič ROW- MASTER RN. Tento stroj je v současné době nabízen v pracovním záběru 12 a 18 řádků. Nejzásadnějším prvkem tohoto stroje je optické navádění na řádek pomocí optické kamery Culticam, která je schopna snímat porost již od 3 pravých lístků. Díky tomuto optickému naváděcímu systému jsme schopni dosáhnout velkých denních výkonů. Stroj je možné osadit třemi novými pracovními sekcemi tak, abychom docílili vždy co nejlepšího efektu kultivace v různých fázích vegetačního růstu cukrové řepy.

Autor: Bednar
Foto: BEDNAR

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.